Mausteisia kirsikkatomaatteja lisukkeeksi ja mausteeksi ruoalle. Uunissa paahdettuja mausteisia pienen pieniä kirsikkatomaatteja, oivallinen lisuke aikuiseen makuun ja hyvä vaihtoehto ketsupille.
Sain äitienpäivälahjaksi pari kirsikkatomaattia, ja koska en pahemmin pidä kirsikka tomaateista, mietin kauan mitä niillä tekisin. En tiedä varsinaista syytä miksi en kirsikkatomaateista pidä, koska sanotaan että mitä pienempi tomaatti sitä parempi ja enemmän tiivistynyt maku mitä pienempi tomaatti. Jos asia on vain niin etten pidä pienistä tomaateista.
Tämä resepti kuitenkin syntyi siitä että halusin kokeilla tomaattien kuivaamista uunissa, ja vahingossa, tai oikeastaan onneksi, panin uunin lämpötilan liian korkeaksi jotta ne olisivat kuivuneet. Tulos olikin uunissa paahdettuja tomaatteja joiden maku tiivistyi vielä entisestään joten tässä nyt sitten hieman hienostuneempi ja aikuisille sopiva versio ketsupista. Samaa menetelmää voit käyttää myös tavallisiin isompiin tomaatteihin. Silloin kannattaa vain leikata tomaatit neljään osaan ja mahdollisesti poistaa kuori uunissa paahtamisen jälkeen. Tomaatteja kannatta myös kuivata talven varalle jos on saanut suuren sadon ja on helppia valmistaa herkullisia aurinkokuivattuja tomaatteja kotioloissa hyötykasvikuivurilla.
Sain äitienpäivälahjaksi pari kirsikkatomaattia, ja koska en pahemmin pidä kirsikka tomaateista, mietin kauan mitä niillä tekisin. En tiedä varsinaista syytä miksi en kirsikkatomaateista pidä, koska sanotaan että mitä pienempi tomaatti sitä parempi ja enemmän tiivistynyt maku mitä pienempi tomaatti. Jos asia on vain niin etten pidä pienistä tomaateista.
Tämä resepti kuitenkin syntyi siitä että halusin kokeilla tomaattien kuivaamista uunissa, ja vahingossa, tai oikeastaan onneksi, panin uunin lämpötilan liian korkeaksi jotta ne olisivat kuivuneet. Tulos olikin uunissa paahdettuja tomaatteja joiden maku tiivistyi vielä entisestään joten tässä nyt sitten hieman hienostuneempi ja aikuisille sopiva versio ketsupista. Samaa menetelmää voit käyttää myös tavallisiin isompiin tomaatteihin. Silloin kannattaa vain leikata tomaatit neljään osaan ja mahdollisesti poistaa kuori uunissa paahtamisen jälkeen. Tomaatteja kannatta myös kuivata talven varalle jos on saanut suuren sadon ja on helppia valmistaa herkullisia aurinkokuivattuja tomaatteja kotioloissa hyötykasvikuivurilla.
Uunissa paahdetut kirsikkatomaatit
300 g kirsikkatomaatteja
1-2 tl mustaa pippuria
pari oksaa tuoretta timjamia
1 laakerinlehti
merisuolaa
oliiviöljyä
pari kuivattua pikku chiliä