Hummus, perinteinen vegaani lisuke ja dippikastike Lähi-idästä. Tahinilla maustettua kahvihernetahnaa.
Hummus on kahviherneistä, siis kikherneistä, valmistettua tahnaa jota Lähi-idässä syödään usein lievän kanssa osana pieniä alkuruokia mutta se sopii hyvin esimerkiksi Pitaleivän täytteeksi Hummuksen, oliivien ja sipulin lisäksi. Kahviherneet voi liottaa yön yli ja keittää kypsiksi, mutta kaupoista löytyy tähän hyvä oikotie jota usein itsekin käytän, kahviherneitä valmiina purkissa. Tahini on sesaminsiemeistä valmistettua tahnaa ja sitä löytyy etnisistä ruokakaupoista. Vaikka ainekset Hummuksessa ovat melkein samat kuin Falafelissa, maistuu Hummus kuitenkin aivan erilaiselta, jopa hieman kukkaiselta ja sopii hyvin dippikastikkeeksi tai leivän päälliseksi.
Hummus on kahviherneistä, siis kikherneistä, valmistettua tahnaa jota Lähi-idässä syödään usein lievän kanssa osana pieniä alkuruokia mutta se sopii hyvin esimerkiksi Pitaleivän täytteeksi Hummuksen, oliivien ja sipulin lisäksi. Kahviherneet voi liottaa yön yli ja keittää kypsiksi, mutta kaupoista löytyy tähän hyvä oikotie jota usein itsekin käytän, kahviherneitä valmiina purkissa. Tahini on sesaminsiemeistä valmistettua tahnaa ja sitä löytyy etnisistä ruokakaupoista. Vaikka ainekset Hummuksessa ovat melkein samat kuin Falafelissa, maistuu Hummus kuitenkin aivan erilaiselta, jopa hieman kukkaiselta ja sopii hyvin dippikastikkeeksi tai leivän päälliseksi.
Hummustahna
1 prk kahviherneitä
2 rkl Tahinia
1-2 valkosipulin kynttä
2 tl juustokuminaa
1 tl paprikapulveria
2 tl sitruunan mehua
suolaa
valkopippuria
1 rkl oliiviöljyä
Soseuta kahviherneet, juustokuminan, sitruunanmehun, Tahinin ja hienoksi pilkotun valkosipulin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan. Kaada Hummus tarjoilukulhoon ja koristele se hyppysellä paprikapulveria. Viimeistele tiputtelemalla oliiviöljyä Hummuksen päälle ja tarjoile Pitaleivän, oliivien ja sipulin kanssa tai osana noutopöytää josta jokainen saa itse ottaa haluamansa.