25. elokuuta 2010

Keltainen kukkakaalisosekeitto


Keltainen kukkakaalikeitto. Keltainen porkkanalla veikeästi oranssiksi värjätty kukkakaakikeitto, herkullinen sosekeitto uuden sadon vihanneksista valmistettuna.

Nyt kun säät ovat hieman viilentyneet, on taas kivaa syödä kunnon ruokaa, jopa lämmintä ruokaa. Keitot ovat helppoja tehdä ja hieman säätämällä niitä samasta tavallisesta keitosta saa helposti jotain aivan uutta. Tämä keitto on oikeasti kukkakaalikeittoa, se saa vain värinsä porkkanasta. Porkkana tuskin maistuu, ja juustokuminasta tulee hieman lämpöä joten se sopii hyvin sateisena syyspäivänä. Keiton voi hyvin valmistaa hyödyntämällä jääkaapista kukkakaalia josta keiton keittää, ja keitto sopii hyvin joko arkiruoaksi tai alkuruoaksi. Tällä reseptillä saat oranssinkeltaista kukkakaalikeittoa joko neljälle hengelle pääruoaksi, tai jopa kuudelle alkuruoaksi.

Soseutettu keltainen kukkakaalikeitto

1-2 kukkakaalia
2 porkkanaa
5 cm purjosipulin valkeata osaa
1 tl juustokuminaa
suolaa
valkopippuria
nokare voita

Kuori porkkanat ja paloittele sentin kokoisiksi paloiksi. Pienennä kukkakaali puketeiksi ja pane kattilaan. Leikkaa purjosipuli pituudelta kahtia ja huuhtele se hyvin jotta kaikki mahdollinen multa huuhtoutuu pois. Leikkaa purjo ohuiksi suikaleiksi ja lisää ne muiden vihannesten sekaan. Lisää kattilaan vettä kunnes vihannekset juuri ja juuri peittyvät. Keitä keittoa miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Siivilöi liemi talteen ja soseuta vihannekset kattilassa voinokareen tai vaihtoehtoisesti tilkassa keitinvedettä. Kun vihannekset on soseutettu lisää lientä kunnes keitto on sopivan paksua ja mausta juustokuminalla, suolalla ja valkopippurilla. Tarjoile ruisleivän kanssa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...