9. elokuuta 2010

Nopea grillattu possu parsalla


Halstrattua possua vihreän parsan ja paprikan kanssa. Nopeaa arjen kesäruokaa grillistä.

Kotona tehty ruoka voi olla vielä nopeampaa kuin kaupasta ostettu jos on opetellut missä järjestyksessä mikäkin asia kannattaa tehdä jotta saa ruoan nopeasti nälkäisten ruokailijoiden lautaselle. Joskus vain ei ole ideoita mitä laittaa, ja juuttuu samaan rutiiniin laittamaan samoja ruokia, vaikka olisikin osaamista.

Tässä ruoassa taas ei ole paljon mitään tekemistä kuin ruoka-aineiden huuhtelu ja niiden pilkkominen sopivan kokoisiksi paloiksi, maustetaan vain suolalla ja pippurilla ja sitten grilliin kypsymään. Mahdollisesti voi tehdä maustevoita mutta itse pidän tästä juuri sellaisenaan kuin se, ruoka maistuu omalta itseltään. Tämä ruoka ei maistu yhtä hyvälle jos paistat paistinpannulla, mutta grilliparilalla onnistuu vaikka talvellakin. Saman voi tietysti myös valmistaa porsaankyljyksistä joka on hieman huokeampi vaihtoehto. Tällä reseptillä saat riittävästi ruokaa neljälle hengelle lisukeperunoineen.

Nopeaa grillattua possua

400 g  porsaanulkofileetä
1 nippu vihreää parsaa
2 punaista paprikaa
1 nippu vesikrassia
suolaa
mustaa pippuria

Huuhtele parsat ja paprikat huolellisesti. Leikkaa parsan tyvestä pois kova puumainen kohta. Leikkaa paprika kahtia ja poista siitä siemenet ja kanta. Leikkaa paprikan puolikkaat kahteen tai kolmeksi lohkoksi. Leikkaa noin 1-½1 cm paksuja viipaleita porsaan ulkofileestä. Grillaan vihannekset ja liha, mausta suolalla ja pippurilla vasta sen jälkeen. Huuhtele vesikrassi hyvin ja koristele annos sillä.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...