18. elokuuta 2010

Pekoniharicots verts’it


Vihreitä ohuita tarhapapuja pekonilla. Haricots vertsejä tällä kertaa valkosipulin sijaan pekonilla höystettyinä.

Tämä on nopea ja maukas lisuke lihan tai kanan kanssa. Voit joko tehdä tätä tuoreista vihreistä pavuista jotka tietysti ensin ryöpätään ja valutetaaan keitinvedestä lävikössä ennen niiden pannulla paistamista tai pakastetuista. Pakastettuja papuja vain saa paistaa hieman kauemmin kuin tuoreita, koska ne listään pannulle suoraan pakkasesta.

Pekonilla höystetyt vihreät pavut

300 g vihreitä papuja

n 80 g pekonia

mustaa pippuria
suolaa
1 valkosipulin kynsi
voita tai öljyä paistamiseen

Leikkaa pekoni suikaleiksi ja paista niitä wok-pannussa tilkassa oliiviöljyä. Lisää pavut ja sekoita papuja aika ajoin. Kun pavut ovat paistuneet 5 minuuttia ja alkavat saada hieman väriä, lisää sekaan hienonnettu valkosipuli. Anna paistua parisen minuuttia lisää, koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile heti kuumana joko lämpimän ruoan lisukkeena tai vaikkapa alkuruokana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...