15. helmikuuta 2012

Kaksi vuotta ruokabloggausta


Tänään Herkkusuun lautasella ruokablogin kaksivuotispäivä ja aloitin ruoasta bloggaamisen laskiaistiistaina kaksi vuotta hernerokalla sitten ja minulla on alusta lähtien ollut tavoituksena julkaista tekstiä joka toinen päivä. Nykyään blogista löytyy kaikki mitä tarvitset laidasta laitaan intohimoisesti kaiken alusta lähtien itse valmistettuna huomioiden myös ruoan terveysvaikutukset sekä ottaen kantaa siihen mitä ruokamme sisältää, ja miten se tuotetaan.

Monella lukijalla varmasti on mielipiteitä siitä mitä olen kirjoittanut, mutta vain harva vaivautuu kommentoimaan, mikä on sääli. Olen kuitenkin iloinen kommenttien koko ajan kasvavasta määrästä. Palaute on se millä te, rakkaat lukijat, vaikutatte siihen mistä kirjoitan ja että vaivaudun kirjoittamaan niinäkin päivinä jolloin pahemmin ei huvittaisi kirjoittaa. Palaute ja kommentit ovat ne asiat, jotka tekevät ruoasta kirjoittamisen mielekkääksi ja kausittain minulla on vaikeaa saada ymmärrettävää tekstiä ulos, vaikka kuvia ja ideoita olisi kuinka paljon tahansa. Tällöin auttaa yksi pienen pienikin kommentti. Kommentit herättävät toisinaan paljonkin mietteitä, me myös panevat ajattelemaan asioita uudelta kantilta, ja hauskinta on ollut saada toiveita mistä kirjoittaisin ja otan kaikki nämä pyynnöt tosissani vaikka niiden ideointi ja toteuttaminen joskus viedä aikaa.

Sahramisimpukat verjusilla
Monien reseptien seassa on lisätietoa ruoan raaka-aineiden sekä mausteiden terveysvaikutuksista ja Herkkusuun lautaselta löytyy tätä nykyä 135 alkuruokaa, 240 lämmintä ruokaa ja 73 jälkiruokaa. Näistä jopa 99 reseptiä käsittelee kasvisruokaa, joista 73 kappaletta ovat puhtaasti vegaania reseptiä, pääsyynä tähän vegaanikeskiviikko joka viime vuoden puolella aloitettiin puolison aloitteesta. Luontaisterapeuttina huomioin myös terveyden vaikutuksen ruoassamme, ja muiden reseptien seassa on jopa 12 hyväksi todettua tapaa hoitaa flunssaa. Liharuokia löytyy 127 kappaletta, kalaa ja äyriäisiä 79 sekä juomia 45 reseptiä.

Uusiokäyttöreseptejä, reseptejä joissa on hyödynnetty ruoantähteitä on nyt koossa jopa 45 kappaletta, joista suurin osa niistä päätyi tänne tammikuun aikana jolloin paneuduin asiaan. Suurin osa resepteistä on, no jolleivät nyt ihan päivittäisessä käytössä, niin ainakin vuosittaisessa, käytössä niinä perinneruokina jotka sopivat kyseiseen vuoden aikaan. Monen monta reseptiä, muttei kuitenkaan kaikki, on vuosien mittaan jo monen sukupolven voimin monen monta kertaa testattuja. Ja osa resepteistä on hyväksi todettuja jo viidennessä sukupolvessa.

Appelsiiniaromivoi
Blogissa on viime vuoden aikana tapahtunut pari muutakin asiaa. Herkkusuun lautasella viinisivut ovat nyt siirtyneet omaan blogiinsa, Herkkusuun lasissa ja tavalla toi toisella epäonnistuneet ja epämiellyttävän näköiset ruoat saivat oman bloginsa, Yäk! Tätä en söisi-blogin.

Kaikista hauskinta kuluneen vuoden aikana on ollut, että Herkkusuun lautasella sai kutsun pariin kilpailuun, kuten Pauligin kahveille makuparit. Osallistuin kilpailuun reseptillä Mango Tarte Tatin josta olen erityisen ylpeä, vaikkei se menestynytkään finaaliin asti. Osallistuin myös kilpaan kehitellä reseptejä Chymoksen marjaviineistä, mustikka tiramisulla, mustikkamarinoidulla kanalla sekä kirsikassa marinoidulla villisialla villirisoton kera muttei sieltäkään herunut voittoa.

Grand dessertvalikoima
Viime vuoden lopussa osallistuin kuukauden ruokahaasteisiin marraskuussa rikkailla ritareilla jolloin kisattiin lohturuoasta, joulukuussa glögiparfait oli vastaukseni glögihaasteeseen ja nyt tammikuussa 2012 voitin lanttu, nauris ja tuoreyrttihaasteen Marskin nauriskeitolla. Tämä tarkoittaa että minulla on nyt suuri kunnia emännöidä helmikuun 2012 ruokahaastetta Viimeistä ateriaa jossa osallistujien kesken arvotaan 100 Euron arvoinen ravintolalahjakortti perinteikkääseen Haikon kartanoon Porvoossa, joka on yksi Suomen parhaimmista viiniravintoloista.

Grappaa avecinä
Monet ruokabloggaajat valittavat että he saavat aina kylmää ruokaa syödäkseen, ja tämä on usein minunkin osani. En kuvaa ihan kaikkea mitä syön, vain melkein, ja monet ruoat kuvaan uudestaan, kun niitä laitan uudestaan jollen ollut tyytyväinen alkuperäiseen kuvaan. Tämä tarkoittaa että blogi on minulle erittäin hyvä muoto ilmaista itseäni, koska sitä voi koko ajan muokata oman näköisekseen. Blogin tekstit eivät onneksi ole ikuisiksi ajoiksi kirjoitettuja, kuten esimerkiksi kirjassa tai sanomalehdessä joiden virheitä on vaikea, jollei jopa mahdotonta, korjata jälkikäteen. Ja tästä kiitänkin monen montaa tarkkaa lukijaani, jotka ovat ystävällisesti huomauttaneet teksteissä olevia puutteita tai virheitä.

Taitoni ilmaista itseäni suomeksi kirjoitettuna on huimasti kehittynyt tämän kahden vuoden aikana, toivon kuitenkin että kielellisiä virheitä olisi nykyään vähemmän. Minulla edelleen vikkelät sormet, jotka ehtivät asioita joita silmäni eivät aina rekisteröi, joten tuskin säästyn virheiltä tulevaisuudessakaan, joten oikolukijan toimi on edelleen avoinna.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...