15. helmikuuta 2010

Miksi aloitan ruoka-blogin?

Päätin aloittaa oman ruoka-blogin koska olen aina ollut kiinnostunut ruoasta ja sen laitosta. Tekevälle sattuu, ja minulle sattuu aina ja usein, ja tämä pätee keittiössäkin, mutta vuosien antama kokemus on vahvasti lisännyt onnistumisprosenttiani. Ruoanlaiton ei tarvitse olla vaikeaa, ja kaikista hauskinta on jos ruoan jämistä improvisoitu ruoka onnistuu yli odotusten.

Nykyään kokkaan taas vain kahdelle ja satunnaisesti isommalle joukolle, joten reseptini ovat joskus edelleen ”koko komppanialle”. Pidän perusruoista ilman mutkia ja suosin vanhaa perinteistä kotiruokaa joten isoäitini keittokirjat ovat kokkailuni peruskivi. Ruoanlaitto on hauskaa, se on minulle harrastus ja elämäntapa, yksi ehto että minä olen.

Juureni löytyy suvusta jossa ruoanlaittaminen on elämäntapa ja lapsuuden kodissani ruoat valmistettiin alusta lähtien, asia josta itsekin olen pitänyt kiinni. Haluan tietää mitä ruokani sisältää, miten se on valmistettu ja että se sisältää niin vähän lisäaineita kuin mahdollista.

Olen pienestä tytöstä lähtien keräillyt reseptejä mutta koska en alkujaan kirjannut ylös reseptien lähteitä en valitettavasti tiedä mistä ne kaikki on peräisin. Näiden reseptien kannalta otan kiitollisesti vastaan vinkkejä ja linkkejä. Osa resepteistä on omia keksintöjä tai suvussa polvelta toiselle luovutettuja salaisuuksia ja siksi summittaisia, joten juuri ne reseptit eivät välttämättä sovellu aivan kokemattomimmille keittäjille.

Kotona syömme laidasta laitaan, joskus ruoka ei maksa paljoakaan kun taas toisinaan siihen sitten tulee törsättyä siihen vähän liikaakin. Joten vain aika näyttää mitä kirjoituksia ja reseptejä täältä löytyy.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...