11. marraskuuta 2010

Mansikkainen jogurtti hampun siemenillä


Mansikkainen jogurttiaamiainen. Raikasta jogurttia, makeaa mansikkahilloa sekä rapeita hampun siemeniä. Oivallinen ja laiska jälkiruoka, aamiainen tai miksei välipala.

Lapsena, ja varsinkin teini-iässä, olin varsin perso kaikelle makealle. Söin äidiltäni salaa jäisiä pikkuleipiä suoraan pakkasesta ja joskus jopa tyhjensin tyystin hänen pikkuleipä varastonsa. Nykyään syön hyvin valikoidusti makeata ja tästä syystä riippuen suureksi harmikseni tänne päätyy hyvin vähän leivonnaisia ja jälkiruokia vaikka haluaisin tehdä blogistani kaiken kattavan ruoanvalmistuksen osien suhteen.

Tässä yksi päivä löysin kaupasta hyvin paksua kermaista jogurttia jota söin aamiaiseksi. Kaadoin jogurttia syvälle lautaselle ja etsin ruokakomerosta mitä sen kanssa syödä. Minulle se oli tämän päivän aamiainen mutta sen voisi myös erinomaisesti tarjota jälkiruoaksi vain hieman pienentäen annosta, varsinkin jollei halua mitään hirveän makeata. Käytin jogurtin ihan omana itsenään maustamattomana ja yhdistin siihen mansikka-basilika-siirapin jonka päälle ripottelin hampun siemeniä.

Omega-3 rasvahappoja

Hampun siemenet ovat yksi niin sanotuista Superfood’eista, ja ne sisältävät tietojeni mukaan meille kaikki 8 elintärkeätä aminohappoa. Siis kaikki ne aminohapot joita oma kehomme ei itse pysty tuottamaan ja meidän on saatava ruoasta. Hampun siemenissä on kolme kertaa enemmän E-vitamiinia kuin pellavansiemenissä ja sanotaan myös että ne sisältävät Omega-3 rasvahappoa parhaimmassa suhteessa verrattuna Omega-6 rasvahappoon jota me länsimaissa yleisesti saamme liika ravinnostamme.

Hampun siemenille suositellaan parin tunnin liottamista ennen niiden käyttöä jotta ne pehmenisivät, ne olisi myös voinut paahtaa, mutta itse lisäsin ne kuivina jogurtin päälle koska pidän rouskuttamisesta ja en myslin ollessa loppu löytänyt mitään sen sijalle sopivaa jogurttini kanssa. Jogurtin voit helposti itse valmistaa, voit lukea tästä tarkemmin tekstistäni kotitekoista jogurttia.

Mansikkainen jogurtti hampun siemenillä

maustamatonta jogurttia
hampun siemeniä
Mansikkabasilikasiirappia tai mansikkahilloa

Koko jutun juju on kermainen, paksu jogurtti. Jollei kaupasta löydy hyvin paksua jogurttia ja lähelläsi ei ole saksalaista halpakauppa ketjun myymälää, voit valuttaa sitä jonkun tunnin kahvifiltterinläpi jääkaapissa kuten Tsatsikin reseptissä neuvotaan. Lusikoi paksua jogurttia annoskulhoihin tai laseihin, ja valuta päälle siirappia ohuessa vanassa. Viimestele annos sirottelemalla hampun siemeniä päälle. Jos valitset paahtaa hampun siemenet menettele samalla tavalla kuten paahdetut kurpitsan siemenet kuivapaahdetaan, löydät sen täältä. Tai jos haluat liottaa hampun siemenet ennen niiden käyttämistä anna niiden valua kunnolla lävikössä ennen niiden käyttöä. Tarjoile annokset oitis koska annoksen ulkonäkö kärsii pahasti lämmöstä ja odottamisesta.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...