14. marraskuuta 2010

Isän päivänä pihviä isälle


Paahtopaistia ja wokkivihanneksia isälle isänpäivänä. Kokonaisena uunissa kypsennettyä paahtopaistia ja sen kanssa punaviinikastiketta ja Itämaisesti maustettuja nopeasti Wokkipannussa paistettuja vihanneksia, joko perunan kanssa tai ilman sitä, tänään asiasta päättää isä onhan nyt Isien päivä.

Kyselin alustavasti tuttavapiirissä, mitä isät mieluiten haluaisivat syödä Isän päivänä, ja yksi mielinen vastaus oli, että he haluisivat syödä hyvän pihvin. Pihviä ei ole kiva valmistaa suurelle joukolle joten laiskana tyttönä päädyin kokonaisena paistettuun lihanpalaan ja wokattuihin vihanneksiin jottei koko päivää menisi keittiössä ruokaa väsäämässä.

Paahtopaisti uunissa

Wokki valmistuu hetkessä esivalmisteluiden jälkeen, sen reseptin löydät tästä alta ja paahtopaisti paistuu itsekseen uunissa sen esipaistamisen jälkeen ja punaviinikastikkeen voit tehdä valmiiksi etukäteen. Jollet halua valmistaa punaviinikastiketta alusta alkaen voit sen valmistamiseen käyttää joko lihaliemikuutioita tai pullossa valmista Fondia ellet mieluummin halua punaviinillä deglaseerata, siis nesteellä irrottaa maut paistinpannusta lihan paistamisen jälkeen, ja keittää sitä kokoon hieman ja tarjota sen kastikkeena. Jotta saisit kaiken valmiiksi tarjoiltavaksi samaan aikaan, sinun kannattaa alkaa lihasta, jonka jälkeen siirryt kastikkeen valmistukseen ja jonka kiehumisen aikana pilkot vihannekset wokkausta varten. Kun kastike on valmista wokkaat vain nopeasti vihannekset, maustat ne ja ateria on valmis.

Itämaisesti maustetut Wokkivihannekset

punasipulia
punaista paprikaa
varsiselleriä
kaalia
kesäkurpitsaa
1-2 valkosipulin kynttä
tuoretta inkivääriä
½ tl chiliä
soijakastiketta
rypsiöljyä paistamiseen

Kuori ja suikaloin vihannekset aika ohuiksi tikuiksi ja suikaleiksi. Lämmitä pannu kuumaksi ja lisää siihen loraus öljyä. Paista ensin chiliä ja hienoksi raastettua inkivääriä parisen minuuttia jotta maut irtoavat öljyyn. Paista vihannekset nopeasti koko ajan sekoittaen ja mausta ne viimeiseksi ennen tarjoilua soijakastikkeella oman makusi mukaan. Tarjoile se heti kuumana viipaloidun paahtopaistin, punaviinikastikkeen ja perunoiden kanssa, jos isä niitä haluaa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...