17. marraskuuta 2010

Nopeat timjamiset porsaankyljykset


Timjamilla maustettuja nopeita porsaankyljyksiä. Arjen nopeaa rapeaksi paistettua possua vihreillä pavuilla, arkiruokaa nopeasti pöytään.

Yksi tapa maustaa lihaa, on maustaa rasva jossa sen paistat ja maustetulla öljyllä saat vaivatta uutta makua jo vanhaan tuttuun. Tällä tavalla saat aikaan miedon vivahteen eikä mausta lyö itseänsä likaa läpi vaikka sattuisi olemaan vahva mauste.

Mausteöljyä

Mausteöljyn voit joko tehdä itse, tai ostaa kaupasta esimerkiksi valkosipulilla tai yrteillä valmiiksi maustettua öljyä. Tässä olen valinnut appelsiinisen mausteöljyn jonka sisältävän timjamin lisäksi lisäsin vielä tuoretta timjamia paistinpannulle antamaan lisävivahteen makuun tavallisille porsaan kyljyksille. Näin saat valmistettua oivallista pikaruokaa, ruoka on valmista jo vajaassa parissa kahdessa kymmenessä, joko pekonilla tai valkosipulilla maustetut Haricots vertsit ja salaatti vain lisukkeeksi.

Porsaankyljykset timjamilla

4 porsaankyljystä
tuoretta timjamia
suolaa
mustaa pippuria
mausteöljyä

Ota liha ulos jääkaapista puolisen tuntia ennen sen valmistamista jotta se ehtii ”temperoitua”, siis saada huoneen lämmön. Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla. Kaada kuumaan paistinpannuun loraus öljyä ja lisää sinne pari tuoretta timjamin oksaa. Lisää pannulle kyljykset timjamin päälle ja anna paistua kauniin ruskeaksi. Käännä kyljykset ja paista toiseltakin puolelta. Valele kyljyksiä mausteisella öljyllä paistamisen aikana aika ajoin jo paistetulta puolelta. Kokoa annokset lämpimille lautasille, alimmaiseksi kasa joko valkosipuli Haricots vertsejä tai pekoni Haricots vertsejä jonka päälle asetat kyljykset, lusikoin vähän paistin rasvaa päälle ja tarjoile salaatin kera.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...