17. lokakuuta 2010

Mangosalaatti lihan lisukkeeksi


Raikas mangosalaatti. Mehevää mangoa punasipulin kanssa timjamilla maustettussa vadelmaviinaigrettessä. Raikas vaihtoehto perunasalaatille kesällä grillatun ruoan lisukkeena.

Mangoa suolaisena

Mango mielletään meillä yleisimmin hedelmäsalaatissa ja jälkiruoissa, mutta mikään ei estä käyttämästä Mangoa myös suolaisessa salaatissa. Mango on subtrooppisessa ilmastossa kasvava makea hedelmä, jolla hieman pihkainen maku. Mangossa on erittäin paljon karoteenia, joka on vitamiini A:n alkuaste.

Mangon käsittely

Kypsä Mango kannattaa säilyttää viileässä, mutta ei kuitenkaan jääkaapissa. Mangossa on hedelmän keskellä iso siemen tai kivi, jonka helpoiten saa poistettua leikaten veitsellä siemenen kummaltakin puolelta kun hedelmä on nostettu pystyyn. Mangon kypsyyden oppii tuntemaan sen vahvasta tuoksusta, ja mangoa tuntuu myös kypsänä pehmeältä kun sitä painaa varovasti peukalolla.

Tähän salaattiin ei kannata käyttää ylikypsää Mangoa jotta se ei murenisi rumiksi säikeiksi. Voit tarjota salaatin sellaisenaan grillatun lihan, paahtopaistin, grillatun härän sydamen, Spare-ribsien, uunissa paahdetun grillikyljen, uunissa paistetun kanan kanssa tai alkuruokana kun lisäät siihen Rucolaa ja ilmakuivattua kinkkua tyyppiä Serranoa tai Parman kinkkua ja paahdettuja pinjan siemeniä.

Mangosalaatti

2 kypsää mangoa
1 punasipuli
tuoretta timjamia
vadelmaviinietikkaa
oliiviöljyä
merisuolaa
mustaa pippuria

Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Kaada kulhoon vadelma-viinietikkaa ja lisää sipulirenkaat vähäksi aikaa marinoitumaan. Mitä kitkerämpi ja vahvempi sipuli sitä pidempään sitä pitää marinoida. Kokeile sipulin makua vähän ajan päästä ja kun sipuli on mielestäsi tarpeeksi mietoa lisää mango. Leikkaa mango siemen kummaltakin puolelta. Leikkaa mangon lihaan ristikuvio ja irrota hedelmäliha kuoresta. Lisää mango sipulin sekaan kulhoon, riivi päälle tuoreen timjamin lehtiä, lorauta sekaan reilu loraus hyvää oliiviöljyä ja mausta oman makusi mukaan merisuolalla ja mustalla pippurilla. Sekoita kunnolla ja tarkista maku ennen kuin tarjoilet salaatin lihan tai linnun lisukkeena.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...