14. lokakuuta 2010

Juustolla kuorrutetut täytetyt paprikat


Täytetyt uunipaprikat. Uunissa juustokuorrutettuja punaisia Bolognesekastikkeella täytettyjä paprikoita, jokaiselle ruokailijalle omansa tai kaksi riippuen niiden koosta. Hyvä tapa uusiokäytöllä hyödyntää tähteeksi jäänyttä jauhelihakastiketta.

Uunipaprikat

Uunissa valmistetut täytetyt paprikat ovat näyttävä ruokalaji, ja jos vielä jääkaapista sattuu löytymään jauheliha kastiketta ja jo valmiiksi keitettyä riisiä, saa kivasti hyödynnettyä yli jäänyttä ruokaa uudella, helpolla tavalla. Koska kaikki ruoat ovat jo valmiiksi kypsennettyjä, täytetyt paprikat valmistuvat nopeasti lämpimässä uunissa. Jollei jääkaapista löydy apua tähän on helppoa valmistaa jauhelihakastike ja keittää vähän riisiä sen seuraksi. Paprikoita löytyy monen värisiä ja jokaisen makuun, itse vain satun pitämään eniten punaisesta paprikasta ja tämä tekee ruoasta joka kerta hieman erilaisen, riippuen minkä väristä paprikaa käytät. Samalla tavalla voit myös täyttää chilihedelmiä ja ruoka sopii etukäteen tehtäväksi esimerkiksi alkuruoaksi kun on tulossa vieraita, lämmitätä vain uunissa kun vieraat ovat tulleet.

Alkuperäisessä reseptissä josta itse aloitin täytettyjen paprikoiden tekemisen paprikaa pitää keittää 5 minuuttia vedessä ennen sen täyttämistä ja uunissa paistamista, mutta olen todennut tämän aivan turhaksi vaivaksi. paprikat vain uunivuokaan ja sillä siisti. Paprikat pitää vain pestä hyvin ja poistaa siemenet. Täytettä voi panna kukkuralleen ennen juustoraasteen lisäämistä. Voit myös täyttää paprikat soijarouheesta tehdyllä tomaattikastikkeella saaden täten kasvisruoan. Tässä reseptissä käytän riisiä jauhelihakastikkeen lisäksi, ja karppaajat (siis vähän hiilihydraatteja sisältävää dieettiä noudattavat) voivat käyttää punaisia linssejä riisin sijaan. Täytetyt paprikat voit tarjota joko alkuruokana, varsinkin chilit sopivat hyvin alkuruoaksi jolleivät ole liian tulisia ja ”tapa makunystyröitä” ruokailun alussa tai vihersalaatin kanssa lämpimänä ruokana. Laske noin yksi iso paprika jokaista ruokailijaa kohden.

Täytetyt paprikat

4 paprikaa
3-4 dl  jauhelihakastiketta
1-2 dl keitettyä riisiä (tai keitettyjä punaisia linssejä)
2 dl juustoraastetta
oliiviöljyä

Pese paprikat hyvin ja anna niiden kuivua. Leikkaa paprikat kahtia pituussuuntaan ja poista siemenet. Voitele uunivuoka oliiviöljyllä ja pane paprikat vuokaan. Sekoita 2/3 osaa jauhelihakastiketta ja 1/3 osa riisiä keskenään ja täytä paprikat seoksella. Sen pitää olla aika kuivaa tässä vaiheessa, ettei kaikki täyte valu paprikasta pois. Peitä paprikat juustoraasteella ja paista uunissa 250 asteessa kunnes juusto on sulanut paprikan päällä ja saanut kauniin kullan keltaista. Tarjoile oitis.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...