7. lokakuuta 2010

Bolognese-spagettivuoka


Arjen nopea pastavuoka Bolognesekastikkeella. Uunissa kahdella juustolla kuorrutettua Bolognesekastiketta ja spagettia, hyvä tapa hyödyntää Bolognesen tähteet ja uusiokäyttää ne.

Ruoanlaitto on hauska ajanviete ja harrastus, ja siitä on se hyöty että aina on jotain mitä syödä, mutta mitä tehdä jos valmistaa liikaa ruokaa? Ei ole hauskaa syödä samaa ruokaa monta päivää peräkkäin. Tietysti voi pakastaa osan ylijääneestä ruoasta mutta sitä voi myös hyödyntää hieman maustamalla samaa ruokaa lisää jotta saa sen erilaiseksi. Toisinaan taas ei kannata kuin lisätä jotain ja lämmittää uudestaan kuten moni keitto, esimerkiksi Borstskeitto vain paranee uudelleen lämmittämisestä.
Tässä on hyvä tapa hyödyntää sekä ylijäänyttä jauhelihakastiketta että spagettia (tai pastaa) ja jollei spagettia jäänyt voit keittää sitä lisää kastikkeen seuraksi, helppo ja nopea ruoka arkipäiväksi.

Bolognesevuoka

keitettyä spagettia
oliiviöljyä
Aurajuustoa
juustoraastetta

Voitele uunivuoka öljyllä. Kaada vuokaan spagetti ja kastike. Jos kastike on hyvin paksua, lisää hieman kiehuvaa vettä sekaan. Kastiketta on oltava tarpeeksi jotta spagetti kostuisi siitä, eikä kuivuisi kovaksi uunissa. Sekoita kastike ja spagetti keskenään ja lisää Aurajuustoa sekaan. Ripottele raastettua juustoa päälle ja lämmitä uunissa reilu puoli tuntia 200 asteen lämmössä kunnes juusto on sulanut ja ruoan pinta on saanut kauniin ruskean värin. Tarjoile salaatin kanssa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...