16. lokakuuta 2010

Aprikoosilla täytetty porsaanulkofilee


Aprikoosipossu. Uunissa paahdettua kuivatuilla aprikooseilla täytettyä porsaanulkofileetä. Ihanan maukas ja makuja täynnä oleva porsaan ulkofilee on juhlavaa tarjottavaa vaikkapa sunnuntai lounaalla kun tulee sukua käymään. 

Aprikooseilla täytetystä lihasta tulee murea paisti ja kun tämän yhdistää inkiväärillä maustettujen porkkanoiden ja valkosipulilla ryyditetyllä kesäkurpitsalla olet saanut aikaan sunnuntai lounaan joka on suussa sulava makuelämys jota ei heti unohdeta. Nämä lisukkeet ovat niin meheviä, ettei tähän ruokaan tarvitse valmistaa mitään kastiketta, käytä sen sijaan uunipellille valunutta nestettä jonka siivilöit ja joka on täynnä makua.
Tällä reseptillä saat ruokaa neljästä kuudelle ruokailijalle.

Aprikoosilla täytetty porsaanulkofilee
1,5 kg porsaan ulkofileetä
2-3 dl kuivattuja aprikooseja
600 g perunoita 
200 g porkkanoita
tuoretta inkivääriä
2 kesäkurpitsaa
valkosipulia
timjamia
suolaa
mustaa
pippuria
oliiviöljyä
voita

Ota liha ulos jääkaapista noin tunti ennen sen paistamista. Leikkaa lihaan pituussuuntaan syvä viilto terävällä veitsellä sen keskelle seuraten lihan reunan pyöreää muotoa. Täytä viilto kuivatuilla aprikooseilla ja sido paisti puuvilla narulla joka kestää lämpöä. Narut kannattaa sitoa parin kolmen sentin välein. Mausta liha ulkopuoli reilulla suolalla ja pippurilla. Laita liha perunoiden kanssa öljytylle uunipellill ja seuraa paahdettujen perunoiden valmistusohjetta. Perunat kypsyvät noin 45 minuutissa. Valele sekä perunoita että lihaa välillä paistoajan aikana siitä valuneella nesteellä jotta ne saavat kauniin ruskean pintavärin. Porsaan lihaa pitää paistaa noin tunti kiloa lihaa kohden, mutta voit myös käyttää lihamittaria jonka pistät lihan sisälle. Porsaan liha on valmista kun sen sisälämpötila on 85 astetta. Kuori porkkanat ja valmista ne Inkivääriporkkanoiden ohjeen mukaan. Kun liha on valmista, ota se ulos uunista vetäytymään 20 minuuttia ennen sen leikkaamista. Pese kesäkurpitsat hyvin ja leikkaa ne puolen sentin paksuisiksi keikoiksi. Paista kesäkurpitsaa kuumalla pannulla tilkassa oliiviöljyä. Kesäkurpitsa kutistuu paistuessaan reilusti kun siitä poistuu nestettä. Kun kesäkurpitsa on saanut kauniin ruskean värin lisää sekaan hienoksi silputtu valkosipuli ja anna valkosipulin paahtua parisen minuuttia koko ajan sekoittaen jotta se antaa makunsa kesäkurpitsalle. Mausta kesäkurpitsa suolalla ja mustalla pippurilla makusi mukaan. Poista lihasta narut ja viipaloin se annospaloiksi. Tarjoile aprikoosilla täytetty porsaanulkofilee viipaleet uunissa paahdettujen perunoiden, inkivääriporkkanoiden, kesäkurpitsan ja paistinliemen kanssa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...