18. lokakuuta 2010

Kanan murekepihvit


Kanapihvit, meheviä kanan jauhelihasta valmistettuja meheviä murekepihvejä. Kevyempi vaihtoehto tavanomaiselle jauhelihalle.

Monesti jauhetun lihan alkuperä arveluttaa, siis mitä osaa lihaa siihen on jauhettu. Kana nugettien, pullien ja pihvien on väitetty sisältävän roimasti kanan nahkaa jota jauhettu lihan kanssa jotta saataisiin valmistettua tuotetta halvemmalla. No jos jauhelihasi arveluttaa sinua mitenkään, on hyvä tapa varmistaa mitä siinä on. 

Jauha itse jauhelihasi

 Kätevin tapa tähän on tietysti lihamylly jota kaikki eivät omista, eivät edes käsin veivattavaa vanhaa mallia, toisena vaihtoehtona on hieman tavallisemmin kodissa oleva yleiskone. Liha vain koneeseen niin kyllä sen veitset jauhavat, tai oikeastaan leikkaavat, lihan pieneksi. Tämä onnistuu siis minkä tahansa lihan kohdalla, oli sitten kysymys kanasta (tai broilerista sana jota en suostu käyttämään), kalasta, possusta, lampaasta tai naudasta. Tietysti voisit tehdä tämän reseptin jo jauhetusta kananlihasta, mutta minä vaan olen viehättynyt panemaan kaiken samalla koneeseen ja antaa sen pyörittää kaiken yhteen samalla kertaa.

Kanamurekepihvit

500 g kanan rintaa
2 kanan munaa
1 punasipuli
2-3 kuivattua chiliä
2 valkosipulin kynttä
2 viipaletta leipää
maitoa
½ nippu tuoretta korianteria
pari oksaa tuoretta timjamia
suolaa
maustepippuria
oliiviöljyä

Otan kanan munat ja kananliha esiin puolisen tuntia ennen kuin alat valmistamaan pihvejä. Liota leivän viipaleita kulhossa maidossa kymmenisen minuuttia. Kuori sipuli ja leikkaa se neljään viipaleeseen. Silppua valkosipuli hienosti. Pane kana, maidossa liotettu leipä, munat, chili, sipuli, pari kolme oksaa timjamia ja puoli nippua tuoretta korianteria monitoimikoneeseen ja pyöräytä koneessa kunnes sileää massaa. Mausta suolalla ja maustepippurilla ja paista kokeeksi pannulla oliiviöljyssä pieni nokare pihvitaikinaa tarkistaen maun. Kun maku on mielestäsi kohdallaan, paista pihvejä miedolla lämmöllä tilkassa oliiviöljyä paistinpannulla. Pihvitaikina on melkoisen löysää joten se kannattaa valuttaa isolla lusikalla paistinpannulle jonka jälkeen pihviä voi varovasti painaa litteämmäksi. Odota pihvien kääntämistä kunnes pihvien reunat ovat saneet ruskean värin ja paista toiseltakin puolelta. Koristele pihvit tuoreella timjamilla ja tarjoile Cole slawin kanssa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...