11. huhtikuuta 2010

Perinteinen Coleslaw


Perinteikäs Coleslaw kaalisalaatti alkuperäisessä muodossaan. Kaalia, porkkanaa ja sipulia majoneesikastikkeessa ilman mitään mutkia.

Coleslaw on Anglo-saksinen kaalisalaatti jossa aina on majoneesi kastike ja suomalaisissa ruokaohjelmissa on ollut vaikka mitä versioita siitä. Perinteisessä Coleslawissa käytetään vain porkkanaa, kaalia ja sipulia joka tarjoillaan majoneesikastikkeessa. Colslwaia tarjoillaan usein grillatun liha lisukkeena, ja Brittien saarilla sitä saa melkein joka kahvilasta folioperunoiden lisukkeena, ja tämä tapa tarjoille tätä kaalisalaattia sopii sille hyvin. Coleslawia voi muunella, siitä saa värikkäämmän käyttämällä punasipulia ja punakaalia keltaisen sipulin ja valkokaalin sijaan ja jos perinteiseen Coleslawiin lisää hienoksi suikaloitua fenkolia, tulee siitä kanadalainen Coleslaw ja mahtava salaatti kesän grilliherkkujen lisukkeena, se on myös ruoka joko sopii sinulle joka karppaat.

Coleslaw
500 g kaalia
2 porkkanaa
1 sipuli
musta pippuria
suolaa
2-3 dl majoneesia

Kaali suikaloidaan (tai raastetaan) hienoksi, Sitä kannattaan hieman hieroa käsien välissä jotta se vähän pehmenee ja siitä tulee ulos kaalin mehua. Tämä tekee salaatista maukkaampaa. Kuoritut porkkanat raastetaan karkeasti ja sipuli suikaloidaan hienosti ja kummatkin lisätään kaalin sekaan. Sekaan lisätään majoneesia ja salaatti maustetaan suolalla ja mustalla pippurilla. Majoneesin sijaan voi käyttää puolet majoneesia ja Ranskan kermaa. Jos raa’asta kaalista tulee sivuvaikutuksena ilmavaivoja, voi Coleslawiin lisätä hieman kuminan siemeniä, joko kokonaisena tai juuri tuoreeltaan jauhettuna morttelissa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...