7. huhtikuuta 2010

Avokado-inkiväärisalaatti toipilaalle


Avokado ja inkiväärisalaattia sitruunalla. Vihreää samettista tuoretta avokadoa, kirpeän raikasta tuoretta sitruunaa sekä lämmittävää mausteista tuoretta inkivääriä. Ihanaa raikasta ja elävöittävää salaattia toipilaalle.

Joskus tulee tehtyä aika kummallisen kuuloisia ruokia, tämä salaatti esimerkiksi oli flunssaisen päivän lounas, ja siinä riittikin C-vitamiinia. Sitruuna ja inkivääri ovat oivallisia flunssalääkkeitä ja vaikka salaatti on tylsän vihreätä, joten jos jotain mahdollisesti tekisin toisin ensikerralla, lisäisin salaattiin kuorittuja, siemenettömiä tomaatin viipaleita. Tällöin salaatista tulee näyttävämpi, muttei välttämätä yhtään sen terveellisempi. Tässä annos on riitävä yhdelle sairastavalle toipilaalle.

Avokado ja inkivääri salaatti
1 avokado
1 salottisipuli
jäävuorisalaattia
½ sitruuna
3 cm tuoretta inkivääriä
merisuolaa
mustaa pippuria

1 tl Dijonsinappia
1 rkl valkoista Balsamietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl rakuunaa

Aloita sekoittamalla salaatin kastike, vispaa kulhossa yhteen sinappi, rakuuna, viinietikka ja öljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuori ja kuutioi avokado 2 sentin kokoisiksi paloiksi ja sekoita varovasti kastikkeen sekaan. Kuori ja viipaloi ohuelti sipuli ja sekoita se myös salaattiin. Kuori sitruuna veitsellä puhtaaksi valkoisesta kalvosta ja fileoi sen viipaleet.  Ennen syömistä lisätään kulhoon hienoksi suikaloitua salaattia.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...