Parsakaakeitto, soseutettu keitto parsakaalista. Ihanan samettista keittoa jossa soseutettua perunaa ja parsakaalia.
Syömme usein parsakaalia mutta sen puisevat varret jäävät usein hyödyntämättä, tässä oiva tapa saada nekin käyttöön ja kun käyttää vihannesten keitinliemen niin ei tule kaadettua turhia vitamiineja tai hivenaineita viemäriin. Keiton voi tietysti myös tehdä parsakaalinkukinnoista ja se saa lisää pehmeyttä perunoista. Tällä reseptillä saat alkuruokaa kuudelle hengelle, ja neljälle arikiruokaa kun tarjoile keiton maukkaan leivän kanssa.
Syömme usein parsakaalia mutta sen puisevat varret jäävät usein hyödyntämättä, tässä oiva tapa saada nekin käyttöön ja kun käyttää vihannesten keitinliemen niin ei tule kaadettua turhia vitamiineja tai hivenaineita viemäriin. Keiton voi tietysti myös tehdä parsakaalinkukinnoista ja se saa lisää pehmeyttä perunoista. Tällä reseptillä saat alkuruokaa kuudelle hengelle, ja neljälle arikiruokaa kun tarjoile keiton maukkaan leivän kanssa.
Soseutettu parsakaalikeitto
2-3 parsakaalin varsia
4 isoa perunaa
valkopippuria
suolaa
2 rkl voita
(tryffeliöljyä)
Kuori perunat ja paloittele hieman pienemmiksi joten ne kiehuvat nopeammin ja paloittele parsan varret 2-3 sentin pitkiksi paloiksi. Parsakaali kiehuu nopeammin kuin peruna ja ne pitäisi saada kypsiksi samaan aikaan. Kiehauta perunat ja parsakaali vähässä suolatussa vedessä, noin 15- 20 minuuttia riittää. Kaada keitinvesi pois mutta säästä se, sillä laimennetaan keittoa. Pane kattilaan pari voinokaretta, mausta suolalla ja valkopippurilla ja soseuta vihannekset. Laimenna sosetta keitinliemellä sopivan paksuiseksi keitoksi. Jos haluaa oikein herkutella, voi tiputella keittoannoksen päälle hieman tryffeliöljyä.