Englantilaiset kerma skonssit. Cream scones, pieniä vispatulla kermalla ja mansikkahillolla täytettyjä kerma Sconeseja, makeita herkullisia pieniä skonsseja.
Kermasconesit ovat perinteinen iltapäivä teen kumppani Brittiensaarilla ja sconesit ovat ihania juuri uuni tuoreina, mutta nämä pakastuvat myös hyvin joten niitä voi tehdä yllätysvieraitten varalta valmiiksi pakkaseen. Makuja voi itse vaihdella mutta tämä resepti on tavallinen peruskerma sconeseille joihin saa vaihdettua maun toisella hillolla. Sconesit sopivat myös muulloin kahvipöytään kun tulee vieraita. Tällä reseptillä saat vähän niiden koosta riippuen parisen kymmentä sconesia.
Cream scones
280 g vehnäjauhoja66 g taloussokeria
2 tl leivinjauhetta
1/8 tl suolaa
75 g voita
1 kanan muna
2 tl vaniljasokeria
1 ¼ dl kermaa
½ dl rusinoita
½ sitruunan kuori
sivelyyn:
kananmuna tai k
Tarjoiluun:
vispattua kermaa
hilloa
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola.