Valkosipulilla maustettu tuorejuusto, valkosipulituorejuusto. Kermainen valkosipulilla ja yrteillä maustettu tuorejuusto piimästä.
Olen jo monta vuotta kaivannut ranskalaista Boursin nimistä juustoa Suomen juusto valikoimasta ja nyt viimeisen elintarvike lakon aikana minua vihdoinkin onnisti. En tiedä onko juusto ollut aikaisemminkin ollut tarjolla, koska tottumuksesta en aina katsele tarpeeksi ympärilleni mutta tällä kertaa ilahduin suuresti kun kävin paikallisessa tavaratalossa ostoksilla joten käyntini juustokauppaan jäikin tällä kertaa väliin. Tuli hirveä kiire lähteä heti kotiin ja keksit kehiin ja mikä nautinto!
Olen jo monta vuotta kaivannut ranskalaista Boursin nimistä juustoa Suomen juusto valikoimasta ja nyt viimeisen elintarvike lakon aikana minua vihdoinkin onnisti. En tiedä onko juusto ollut aikaisemminkin ollut tarjolla, koska tottumuksesta en aina katsele tarpeeksi ympärilleni mutta tällä kertaa ilahduin suuresti kun kävin paikallisessa tavaratalossa ostoksilla joten käyntini juustokauppaan jäikin tällä kertaa väliin. Tuli hirveä kiire lähteä heti kotiin ja keksit kehiin ja mikä nautinto!
Suosittelen lämpimästi tätä Boursin juustoa valkosipulista pitäville ja niille jotka eivät Boursinia kaupastaan löydä joutuvat tyytymään kotitekoiseen valkosipulituorejuustoon. Ei sekään mitään huonompaa, mutta ei tietenkään samanveroista. Jos olet kiinnostunut juuston valmistuksesta voit samalla tavalla itse valmistaa tuorechevreä kotona seuraamalla reseptiäni chevre
kutunmaitojuusto.
Valkosipulituorejuusto
Valkosipulituorejuusto
1 l piimää
3 dl kermaviiliä
½-1 tl suolaa
2 rkl ruohosipulia
1 rkl basilikaa
ripaus valkopippuria
ripaus valkopippuria
1-2 valkosipulinkynttä