Black barbequed spareribs, mustat grilliribsit. Tummassa marinadissa maustunutta grillattua porsaankylkeä, toiseen kertaan grillauksen aikana mausteisella makealla maustekastikkeella, glazella, maustettuja paksuja mustia grilliluita.
Kylkiluiden grillaaminen voi avotulella olla vaikeaa, joten itse teen ne useimmiten uunissa. Tässä hyvä tapa jolla kylkiluista saa mahtavana maukkaita ja meheviä. Koska sokeri palaa lämmössä, kannattaa Ribsien maun makea osuus lisätä vasta kun liha on kypsää. Jollei sinulla ole inkiväärisiirappia se on helppo tehdä samalla tavalla kuten raparperisiirappi, inkivääri vain hienoksi suikaloituna veteen kiehumaan, siivilöidään ja sokeria sekaan.
Lihan maku saa syvyyttä potkuun kun käytät sekä kuivattua chiliä sekä chilitahnaa. Soijakastike, Sezuanpippuri ja tähtianis taas antavat ruoalle hieman aasialaisen maun. Tässä kylkiluut ovat porsaasta, mutta haluaisin kokeilla mitä tämä valmistustapa tekee villisialle. Reseptillä saat mustaksi grillantunutta tameaa herkkua kuudellelle hengelle.
Värikästä coleslawia saat punasipulilla |
Black spareribs
1½- 2 kg porsaan grillikylkeä
tuoretta korianteria
merisuolaa
Marinadi
2-3 peperoncino chiliä
1 valkosipulinkynsi
1 laakerinlehti
1 tl muskotinkukkaa jauhettuna
4 rkl soijakastiketta
1 rkl korianterin siemeniä
1 tähtianis
4 maustepippuria
1 tl Sezuanpippuria
½ dl oliiviöljyä
4 rkl tummaa balsamietikkaa
Glaze
3 rkl hunajaa
2 tl chilitahnaa
2 rkl inkiväärisiirappia