Pinaattimunakas aamiaiseksi. Lämmin samettisen pehmeä omeletti jossa paahtunutta tuoretta pinaattia. Kermainen pinaattiomeletti, munakas aamiaiseksi tai välipalaksi.
Tämä on minun suosikki aamiainen, pinaattiomeletti, tai pinaattimunakas, joka on helppo ja nopea saada aikaiseksi talvellakin pakaste pinaatista. Nyt kesällä taas tuore pinaatti sellaisenaan paistin pannulle paahtumaan ja omeletiksi.
Laske kaksi kanan munaa syöjää nähden plus yksi ylimääräinen "pannulle" ja ainekset löytyvät melkein aina jääkaapista. Tässä peruspinaatti omeletti laskettuna yhdelle, aamiainen jonka pitäisi kelvata myös karppaajille. Pinaatin puutteessa voit korvata sen lehtijuurikkalla, siis mangoldilla, nokkosella tai vuohenputkella. Valmitustapa on sama. Voit myös kokeilla tavallisen munakkaan reseptiä.
Tämä on minun suosikki aamiainen, pinaattiomeletti, tai pinaattimunakas, joka on helppo ja nopea saada aikaiseksi talvellakin pakaste pinaatista. Nyt kesällä taas tuore pinaatti sellaisenaan paistin pannulle paahtumaan ja omeletiksi.
Tuore pinaatti pannulla |
Pinaatin käsittely
Pakastettu pinaatti kannattaa sulattaa jääkaapissa yön yli, mutta voi sen hätätapauksessa sulattaa suoraan pannulla miedolla lämmöllä voinokareessa tai öljytilkassa. Muista maustaa pipnaatti raastetulla muskottipähkinällä, se säestää pinaatin makua ja korostaa sen herkullisuutta.Laske kaksi kanan munaa syöjää nähden plus yksi ylimääräinen "pannulle" ja ainekset löytyvät melkein aina jääkaapista. Tässä peruspinaatti omeletti laskettuna yhdelle, aamiainen jonka pitäisi kelvata myös karppaajille. Pinaatin puutteessa voit korvata sen lehtijuurikkalla, siis mangoldilla, nokkosella tai vuohenputkella. Valmitustapa on sama. Voit myös kokeilla tavallisen munakkaan reseptiä.
pinaattia
2 kanan munaa
tilkka kermaa
suolaa
valkopippuria
raastettua muskotinpähkinää
oliiviöljyä