Korianterimarinadi jossa tuoretta korianteria, valkoisipulinkynsiä, punaviiniä, tuoretta timjamia, ja laakerinlehtiä. Mahtava marinadi lihalle oli se sitten lampaan, naudan tai porsaanlihaa mutta tämä marinadi sopii myös kanalle.
Juuri nyt on grillaus sesongissa joten lihakauppiaalle vain ostoksille. Itse kaihdan valmiiksi sotkettuja ruokia, niistä kuin ei koskaan voi olla varma. En nyt mitenkään halvenna kauppiaitten omia marinadeja, kyseenalaistan vain ruoan massa-tuotannon. Miksi ostaa kaupasta valmiiksi marinoitua lihaa kun sen voi itse tehdä yhtä helposti ja paremmin kotona? Ainoa ero kun tekee itse on, että on harkittava mitä ruokaa laittaa hetki ennen kuin sen pöytään panee. Jos perjantaina käy ostoksilla on helppoa panna liha jääkaappiin yön yli maustumaan ja grillata se lauantaina.
Juuri nyt on grillaus sesongissa joten lihakauppiaalle vain ostoksille. Itse kaihdan valmiiksi sotkettuja ruokia, niistä kuin ei koskaan voi olla varma. En nyt mitenkään halvenna kauppiaitten omia marinadeja, kyseenalaistan vain ruoan massa-tuotannon. Miksi ostaa kaupasta valmiiksi marinoitua lihaa kun sen voi itse tehdä yhtä helposti ja paremmin kotona? Ainoa ero kun tekee itse on, että on harkittava mitä ruokaa laittaa hetki ennen kuin sen pöytään panee. Jos perjantaina käy ostoksilla on helppoa panna liha jääkaappiin yön yli maustumaan ja grillata se lauantaina.
Tätä marinadia voit käyttää naudan, porsaan tai kanalle. Ja kannatta käyttää tuoreita yrttejä, saahan niitä valmiina tuoreita talvellakin kaupasta mutta jotenkin, ainakin minusta, tuntuu paremmalta jos on ”itse kasvattanut” ruoassaan käyttämät yrtit. Niitä on helppo kasvattaa ruukuissa ikkunalaudalla, parvekkeella tai puutarhassa. Tässä marinadissa voit käyttää joko valko- tai punaviiniä. Lihan voi marinoida joko kokonaisena fileenä, annospaloina tai pieninä vartaan pujotettavina paloina.
Korianteri marinadi
tuoretta korianteria
tuoretta timjamia
1 laakerinlehti
1-2 valkosipulia
nkynttä
½ dl oliiviöljyä
1 dl punaviiniä
pippuria