23. kesäkuuta 2010

Raikas sangria


Espanjalainen sangria sammuttamaan janoa juhlijoilta. Isossa kannussa punaviiniä, mehukkaita appelsiinin viipaleita ja tavallista limonaadia. Lisätään runsaasti jäitä sekaan ja saadaan kylmää ja herkullista boolijuomaa espanjalaisittain kesän juhliin.

Booli

Sangria on Espanjalainen boolin tyyppinen juoma jonka jokainen Espanjan matkustaja tuntee jo ennestään. Reseptejä on lukemattomia, jokaisella ravintolalla ja perheellä oma versionsa. Tässä hyväksi todettu helppo versio, satsista saa Sangriaa noin kymmenelle hengelle, tietysti hieman riippuen miten janoisia vieraat ovat. Sangria voi tehdä joko kannuun josta jokaisen on helppo kaataa sitä itselleen, tai sitten näyttävästi esille boolikulhoon pöydälle. Sangria on oivallinen tervetuliaistoivotus ja taattu juhlien tunnelman nostaja.

Sangria

1 pullo punaviiniä
1½ l Spriteä
appelsiineja
runsaasti jäitä
mintunlehtiä

Viipaloi appelsiinit ja pane tarjoiluastiaan. Kaada viini päälle ja anna maustua 15 minuuttia. Lisää jäitä ja kaada Spriteä sekaan juuri ennen tarjoilua. Koristele mintunlehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...