Raparperisiirappiia juomiin ja jälkiruokiin. Heleän punaista raparperilla maustettua siirappia, makusiirappia raparperista lettujen kera tai cocktaileihin. Osa kaunista ja herkullista kesää pulloon säilöttynä talven varalle.
Makusiirappi raparperista
Erimakuiset siirapit ovat helppo tapa maustaa sekä ruokia että juomia ja lisätä niihin hieman juhlavuutta, varsinkin kun maustesiirappi on kotitekoista. Kauneimman punaisen siirapin saa vain nyt alkukesästä kun raparperi heleän punaisen väristä. Raparperisiirappia voi käyttää maustamaan kotitekoista jäätelöä tai juomia kuten esimerkiksi jääteetä tai makeuttamaan ja antamaan makua letuille. Voit myös valmistaa kauniin punaista raparperimehua.
Raparperisiirappi
5 dl raparperinpaloja
vettä
5 dl ruokosokeria