13. lokakuuta 2012

PersikkaviineritUunissa karamellisoitunutta persikkaa, rapeita pistaasipähkinöitä lehtevällä voitaikinalla, helpot ja nopeat persikkaviinerit tai persikkaleivokset.

Parhain oikotie yllätysvieraille tarjottavaan taitaa olla voitaikina, tai maidottomassa versiossaan lehtitaikina, joka ei ole valmistettu maitotuotteista eikä sisällä laktoosia. Viinerintyyppisten leivoksien luomista rajoittaa vain oma mielikuvitus ja harrastan niitä usein kun sille on yllättävä tarve. Olenkin täällä jo valmistanut hätä hätään yllätysvieraille voitaikinasta enemmnä valmistanut suolaista kuten kantarelitarteletteja tuoreista keltavahveroista sekä punakaalipiirakkaa , sekä kaalipiirakkaa kaalilaatikosta ja mustikkaviinereitä jotka kummatkin löytyvät samasta reseptistä. voitakinaa vierasvaraksi paakkaseen.

Nektariinit, karvattomat persikat
Puhun hyvin usein nektariineista kuin se olisi sama kuin persikka, ja niinhän se melkein onkin. Nektariini on ymmärtääkseni persikan karvaton serkku, ja sain siitä juuri hiljattain muistutuksen kun kaupassa eräs rouva mietti ääneen miten ihanaa on saada karvattomia persikoita, kun ne ovat niin herkullisia eikä tarvitse kuoria niitä. 

Minulle on samantekevää onko hedelmä persikka vai nektariini, mutta kaikille se ei ole. Käytin näihin persikka leivoksiin tuoreita nektariineja, vai olivatko ne persikoita. Ripottelin niiden päälle ruokosokeria ja hienonnettuja pistaasipähkinöitä, niin helppoa jälkiruokaa tai kahvileipää jos vieraat yllättävästi ilmestyvät ovelle ja ”tyhjästä” on jotain nyhjäistävä.

Mitä ohuemmat viipaleet leikkaat persikoista sitä enemmän niitä saat vierekkäin aseteltua viinerin päälle, ja sitä näyttävämpiä niistä tulee. Tällä reseptillä saat tuttuun tapaan makeat kahvileivät, jotka myös kelpaavat jälkiruoaksi, tuttuun tapaan neljälle kahvittelijalle.

Persikkaviinerit valmiina uuniin


Persikkaviinerit
2 voitaikinalevyä
3-4 persikkaa
kourallinen pistaasipähkinöitä
2-3 rkl sokeria
kanamuna sivelyyn
tomusokeria viimeistelyyn

Ota voitaikina ulos pakastimesta ja anna sen sulaa ohjeen mukaan. Pese persikat, tai nektariinit kumpia sitten käytätkään, ja anna niiden kuivua kokonaan. Leikkaa voitaikinalevyt kahteen samankokoiseen osaan ja asettele voipaperille. Halkaise persikat ja viipaloi ne,
Riko muna kulhoon ja vispaa se kevyesti rikki. Sivele voitaikinan reunat munalla. Asettele persikkaviipaleet vieriviereen taikinan päälle, ja sirottele niiden päälle sokeria. Hienonna pistaasipähkinät karkeasti ja ripottele niitä persikoiden päälle. Paista persikkaviinereitä 225 asteen lämmössä noin 15–20 minuuttia kunnes voitaikina on tullut rapeaksi ja saanut kauniin ruskean paahteisen värin reunoihin. Anna viinereiden hieman jäähtyä ennen niiden tarjoilua ja tomuta viimeiseksi niiden päälle ohut valkoinen kerros tomusokeria.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...