1. lokakuuta 2012

Easy Chicken patana
Maukasta uunikanaa jossa kuivattuja aprikooseja ja vihreitä oliiveja, hyvä tapa hyödyntää sitä jääkaappiin tähteeksi jäänyttä uunissa paahdettua herkullista kanaa jatkamalla sitä vedellä ja lisäämällä siihen keitettyjä perunoita ja mustia papuja jolloin se arkena muuntuukin pataruoaksi.

Jokin aika sitten julkaisin reseptin Easy Chicken, jossa kanakoipia marinoitiin ja kypsennettiin uunissa. Easy Chickenissä on sekä aprikooseja että oliiveja ja vaikka tämä ruoka sinänsä on herkullista jää siitä aika ajoin aina joitain tähteitä yli jääkaappiin, ja tämän on helppo tapa muuntaa ja uusiokäyttää ruokaa muuntamalla se padaksi. Mausteet olivat jo valmiina ja tiivistyneenä ruoassa, niitä pitää vain vähän joko muunnella sopivaan suuntaan, tai halutessaan korostaa.

Mustat pavut nesteytymässä
Lisäsin helpon kanan kanssa hieman vettä jotta sain siitä padan tyyppisen ruoan ja heitin sekaan mustia papuja sekä keitin perunoita sen lisukkeeksi. Tällä samalla tavalla saat hyödynnettyä hieman lyhyeksi jääneitä ruoantähteitä lisäämällä niiden sekaan jotain uutta.
Ruoka saa kivasti lisää uusista Siikli perunoista, jotka tässä tapauksessa keitettiin juuri ruokaan varta vasten, sekä lisäproteiinia pavuista. Isot perunat kannattaa leikata pienemmiksi paloiksi, jolloin ne myös kiehuvat kypsiksi nopeammin. 

Uudet keitetyt Siiklit
Papuina käytin tähän taas kerran mustia papuja, ja pavut olin esiliottanut ja keittänyt erilleen, ja jollet halua itse esiliottaa ja keittää papuja erikseen kypsiksi, voit hyvin käyttää kaupasta ostettuja tölkkipapuja jollet itse halua liottaa papuja yön yli ja keittää niitä ennen pataan lisäämistä. Neljän hengen ruokaan noin yksi paputölkillinen on riittävää mutta jos haluat vähentää lihan syömistä voit lisätä ruoan sekaan enemmän papuja. Tölkeissä on tavallisesti noin parisen sataa grammaa papuja. 

Kuivatut pavut paisuvat noin kahdenkertaisiksi, joten jos yhden papuannoksen koko on noin desilitra papuja, saat noin puolesta desistä kuivatuista pavuista annoksen. Tarvitset tähän noin puolisen litraa Easy Chickeniä mutta pärjäät jopa kolmella desillä, ja tällä tavalla siitä riittää ruokaa tuttuun tapaan neljälle hengelle.

Easychicken patana
400 g uusia perunoita
suolaa
1 tuore chili tai chilitahnaa
2 dl kuivattuja mustia papuja
1 tl jeeraa

viimeistelyyn:
tuoretta basilikaa 

Huuhtele lävikössä ja kaada ne isoon kulhoon. Lisää runsaasti kylmää vettä kulhoon ja anna papujen liota noin vuorokauden. Vaihda vesi kerran, tai pari liotuksen aikana. Kaada pavut siivilään ja valuta pois liotusvesi. Keitä pavut kypsiksi runsaassa vedessä kunnes ne ovat kypsiä ja pehmeitä, noin tunnin verran. Harjaa perunat huolellisesti tai kuori ne. Keitä perunat kypsiksi miedosti suolatussa vedessä jos niillä ei ole kuoria tai ne ovat uusia perunoita. Halkaise chili jos käytät tuoretta ja poista sen siemenet ja sisustasta sen valkoiset kalvot jollet haluat ruoastasi tulista. Hienonna chili. Lorauta kuumaan pataan tilkka oliiviöljyä ja paista siinä chiliä. Jos käytät chilitahnaa voit lisätä sen vasta Easy Chickenin kanssa. Kaada Easy Chicken pataan ja lisää pari desiä vettä (sekä chilitahna jos käytät sitä tuoreen chilin sijaan), ja jeera ja hauduta ruokaa miedolla lämmöllä. Huuhtele basilika ja anna sen kuivahtaa puhtaalla keittiöpyyhkeellä.  Hämmennä aika ajoin jottei ruoka jää pohjaan kiinni. Valuta perunoiden keitinvesi pois, valuta myös pavuista keitinvesi. Lisää sekä perunat että pavut pataan ja tarkista ruoan maku, mausta pata suolalla ja mustapippurilla oman makusi mukaan. Riivi basilika varsista ja kokoa lehdet käteen, kierrä basilikan lehdet rullalle ja leikkaa niistä hienoja suikaleita. Viimeistele pata basilikalla ja tarjoile se oitis lämpimänä arkiruokana.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...