9. lokakuuta 2012

Paahdettu kurpitsakeitto
Uunissa paahdettua kurpitsaa herkullisessa ras el hanoutilla maustetussa kurpitsasosekeitossa, herkkua välipalana tai lämpimänä lounaana. Hyvä tapa hyödyntää uunissa paahdettua kurpitsaa.

Perustana tälle keitolle oli uunissa paahdettu kurpitsa joka oli jäänyt yli kun viimeksi valmistin marokkolaistyylistä kanaa öljykurpitsalla, olin maustanut sekä kanan että kurpitsan Ras el Hanout mausteseoksella, joten keitto sai ihmeellisen omintakeisen maun.
Tähteeksi jäänyt uunissa paahdettu kurpitsa vain vuokaan valuneiden nesteiden kanssa jääkaappiin odottamaan vuoroaan.

Kokonainen öljykurpitsa
Tämä uunissa tällä tavoin paahdettu kurpitsa ei välttämättä tarvitse muita mausteita keittoon. Voit myös kokeilla reseptiäni kurpitsakeittoa tai kurpitsakeittoa suppilovahveropateella jollet innostu tästä paahdetusta kurpitsakeitosta. Kurpitsa kuoritaan jos sen kuoret vielä ovat vielä ovat uunissa paahtamisen jälkeen tallessa, ja kurpitsa lämmitetään miedolla lämmöllä kattilassa sen nesteiden kanssa. Kun kaikki on kunnolla lämmennyt, keitto soseutetaan ja sen maku tarkistetaan. Jos olet vegaani ei tämä ruoka kuitenkaan sovi sinulle, joten voit samalla tavalla paahtaa kurpitsaa uunissa ja lisätä vain reseptissä mainitut mausteet ja käyttää keiton nesteenä vihanneslientä.

Paahdettua kurpitsakeittoa piparjurituorejuustolla
Meillä keittoa syötiin kahdella eri tavalla, lisäsin keiton päälle kutunmaidolla ohennettua piparjuurituorejuustoa jota valutin vanana keiton pinnalle, nopea ja helppo lounas tai välipala. Kutunmaidon puutteessa voit ohentaa tuorejuustoa joko tavallisella maidolla tai vesitilkalla.
Tarjoilin keittoa myös gluteenittomilla paahdetuilla perunakrutongeilla. Keitetyt perunat vain paistettiin kuumalla pannulla rapeiksi ja lisättiin keiton sekaan ja päälle. Nämä tällä tavalla paistetut perunakrutongit kestävät paremmin keiton nesteitä eivätkä muutu yhtä nopeasti pehmeäksi mössöksi keiton seassa kuin leipäkrutongeilla on tapana. 

Jos haluaa nostaa keiton herkullisuutta pykälän ylemmäs paistat keitetyt perunat voin sijaan ankanrasvassa, jolloin ne saavat vieläkin paremman maun. Tällä tavalla keitto ei sisällä gluteenia joten se soveltuu myös keliaakikoille, ja vegaanien ei tarvitse käyttää kutunmaidosta valmistettua piparjuurituorejuustoa. Voit tietenkin lisätä piparjuurituorejuustoa keiton sekaan mausteena ra el hanoutin sijaan. Tällä reseptillä saat paahdettua kurpitsakeittoa neljälle hengelle tuttuun tapaan.

Paahdettu kurpitsakeitto
1-2 tl Ras el Hanoutia
suolaa
valkopippuria
3 keitettyä perunaa
voita tai ankanrasvaa paistamiseen

Kuori kurpitsa ja paloittele, pane kurpitsa kattilaan ja kaada nesteet päälle. Lämmitä kurpitsaa miedolla lämmöllä kunnes se on kuumaa. Kuori keitetyt perunat ja paloittele ne haluamallasi tavalla. Paista perunakrutongit rapeiksi kuumalla pannulla ankanrasvassa. Mausta perunakrutongit suolalla. Soseuta kurpitsa sauvasekoittimella, lisää keiton sekaan ripaus Ras el Hanout maustesekoitusta, sekoita kunnolla ja tarkista keiton maku. Lisää suolaa ja valkopippuria jos se sitä mielestäsi tarvitsee. Annostele keittoa lämpimiin keittokulhoihin tai syville lautasille, valuta pinnalle piparjuurella maustettua tuorejuustoa tai rapeaksi paistettuja perunakrutonkeja ja tarjoile keitto heti lämpimänä alkuruokana, lounaana tai välipalana.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...