20. maaliskuuta 2012

JuustomakaronivuokaMac and cheez, juustomakaronivuoka, siis uunissa kuorrutettua makaronia ja juustoa tällä kertaa makkaraan kanssa. Makaroni ja juustoa, ikuinen klassikko ja verratonta lohturuokaa. Täynnä rasvaa juuston ja maidon muodossa sekä nopeita hiilareita makaronista ja tässä terästettynä vielä lisää rasvaa tuovan käristetyn makkaran kanssa, ei siis mitään terveysruokaa vaan "mielenterveysruokaa".

Pelkistetyimmässä versiossaan meillä käytetään pikaversioon makaronijuustosta vain keitettyä pastaa, raastettua juustoa sekä mausteita. Joskus se on valkosipulilla maustettua, toisinaan taas ei. Usein siihen päätyy monen monta juustoa, niin monta kuin vain jääkaapista löytyy ja ennätys taitaa toistaiseksi olla seitsemän juuston mac n cheez, asia josta kuitenkaan en tähän asti ole pitänyt lukua mutta nyt kun tuli mieleen voisihan sitä miettiä.

Perinteisesti juustomakaroni valmistetaan uunivuoassa jossa yhdistetään keitetyt makaronit, tai pasta sekä Mornaykastike, Mornaykastike on siis juustolla maustettu Bechamelkastike, mitä vuorostaan on valkoinen maitokastike. Mornaykastikkeen valmistusohjeen löydät reseptistäni uunissa gratinoitua kukkakaalia. Tämä on hyvä tapa uusiokäyttää tähteiksi jäänyttä keitettyä pastaa, mutta pastan voi tietenkin myös keittää ruokaan varta vasten.

Yksi versio tästä jota käytän on Bolognesevuoka, jossa yhdistän sekä pastan että jauhelihakastikkeen tähteet juuston kanssa kuorrutettuna ihanaksi kermaiseksi sotkuksi. Tämä on helppoa syötävää telkan edessä kun on niitä laiskoja päiviä.Toinen version tästä on joko rapeaksi paistetulla pekonilla tai makkaralla höystetty pastavuoka, ja tähän voi käyttää sitä makkaraa josta parhaiten kukin pitää. Meillä siihen käytetään useimmiten sitä samaa lenkkimakkaraa kuin uunilenkissäkin.

Tämä kuitenkin valmistettiin kaikin konstein oikein, makkarat ruskistettiin ennen kuin ne sekoitettiin Mornaykastikkeen ja makaronien kanssa ja kuorrutettiin uunissa kullan ruskeaksi pinnalta jolloin sisu jäi ihanan kermaisen pehmeäksi suussa sulavaksi lusikoitavaksi herkuksi. Halutessaan tähän voi lisät myös ruskistettua sipulia ja maustaa makaronivuoan yrteillä mutta arkisena mättö- tai lohturuokana se ei ole tarpeen. Tällä reseptillä saat ruokittua neljän hengen perheen.

Mac’n’cheez
400 g makaronia
300 g makkaraa
suolaa
mustaa pippuria

Lämmitä isossa kattilassa vesi makaronille jollei sinulla ole valmiiksi keitettyä makaronia. Mausta vesi runsaasti suolalla kunnes se maistuu merelle. Lisää makaronit kiehuvaan veteen aja anna niiden kypsyä pakkauksen ohjeiden mukaan. Suikaloin makkara puolen sentin paksuksi ja parin kolmen sentin pitkiksi paloiksi. Ruskista makkarapalat kuumalla pannulla voinokareessa tai öljytilkassa kunnes se on saanut vähän ruskeaa väriä ja rapeutta pintaan. Kaada makaronit lävikköön ja anna niistä valua vesi. Valmista Mornaykastike ohjeen mukaan. Voitele iso uunivuoka kevyesti öljyllä tai voilla. Kaada vuokaan ruskistetut makkarasuikaleet, makaronit ja kastike ja sekoita kaikki keskenään. Voit halutessasi lisät pinnalle vielä lisää juustoraastetta. Gratinoi vuokaa uunissa kunnes se on saanut kauniin kullan ruskean pinnan 200 asteen lämmössä. Tarjoile kotitekoisen ketsupin ja raikkaan vihreän salaatin kera.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...