21. maaliskuuta 2012

Hunajameloni marjasmoothieKalpean keltaista hunajamelonia, mustikoita, mansikoita ja vadelmia. Tuoreita tai pakastettuja marjoja, kummatkin takaavat hunajamelonin kanssa tämän smoothie juoman piristävän vitamiinipitoisuuden.

Toisinaan talvella on saatava vitamiiniruiske, ja smoothie juomat ovat siihen hyvä tapa. Jopa aamiaisen ja välipalat voi tällä tavalla korvata, kunhan vain miettii mistä juomaansa valmistaa.
Onneksi pakastin on keksitty ja että pakastetut marjat ovat niin ravinteikkaita. Pakastetut marjat on helppo ottaa tarvittaessa esiin ja vain mikserissä sekoittaa herkulliseksi vitamiinipommiksi. 

Smoothie on aika kaikenkattava sana, itse usein käytän siihen soijajauhoja jotta siitä saisi vähän enemmän ravinteita kuin vain marjoista ja hedelmistä. Toisinaan käytän smoothien maitoa tai jogurttia, mutta tällä kertaa ei smoothie sisällä ollenkaan maitotuotteita, joten se sopii laktoosillekin herkille henkilöille. Tämä smoothie sen sijaan sisältää kauraleseitä ja tähän voi myös hyödyntää tähteeksi jäänyttä kaurapuuroa jos niin haluaa, joten se ei sovellu kaikille keliaakikoille. 

Jollei marjonen ja hunajamelonin oma makeus riitä voit lisätä juomaan hunajaa oman makusi mukaan ja toisia vaihtoehtoja vitamiini täyteisiä marjajuomia ovat mansikkasmoothie sekä papaijasmoothie. Pakastemarjoista saa heti kylmää juomaa jopa kesähelteillä, muuten paras tapa saada kylmää juomaa on säilyttää melonia ja appelsiineja jääkaapissa. Näillä aineksilla saat piristävän aamusmoothien tai välipalan yhdelle hengelle.

Hunajameloni marjasmoothie
pala hunajamelonia
kourallinen mustikoita
kourallinen vadelmia
kourallinen mansikoita
1 appelsiini
2 rkl kauraleseitä
(1-2 tl hunajaa)

Kuori meloni, paloittele se ja kuutioi. Leikkaa appelsiini halki ja purista sen mehut. Pane mehu monitoimikoneeseen melonipalojen, puuron tai leseiden ja marjonen kera. Soseuta kaikki ainekset ja juo heti, smoothie on aina parhaimmillaan kun se on vasta valmistettu, se ei säily pitkään.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...