23. tammikuuta 2012

Lämmintä juomaa flunssaan


Kamomillateetä ja hunajaa, timjamilla terästettyä mustaherukkamehua, ruusunmarjateetä karpalosiirapilla, lämmintä inkivääriteetä. Tuoretta Pestoa, tulista chilillä maustettua kanakeittoa ja samettista tomaattikeittoa. Kaikki nämä ovat hyväksi todettuja flunssaa potevalle, mutta myös niille jotka kovasti yrittävät olla saamatta sitä flunssaa.

Tällä kertaa olen taistellut flunssa vastaan jo pari viikkoa, sekä puoliso että jälkikasvu ovat jo sen poteneet, ja nyt taitaa valitettavasti olla minun vuoroni. Ajatukseni eivät tosin vielä taida olla aivan hitaalla koska saan kirjoitettua melkein ymmärrettävää tekstiä.

Kamomillateetä

Parhain lääke flunssaa on kuuma kamomillatee ja hunaja, kiehauta vesi ja anna kamomillan hautua viitisen minuuttia, korkeintaan kymmenen. Lisää hunajaa mukiin, reilusti hunajaa ja juo tee kuumana. Älä anna kamomillateen hautua kymmentä minuuttia pidempään, se ei tämän jälkeen enää maistu hyvälle, eikä sen tehokaan parane siitä. Minä olen kamomillalle allerginen, joten minun on käytettävä muita keinoja.

Piparminttuteetä

Yskään tehoaa hyvin pipariminttutee, ja sitäkin saa nykyään ostettua melkein jokaisesta ruokakaupasta hunajan kanssa. Kuurimaisesti yrttiteetä voi juoda kolme, jopa neljäkin kertaa päivässä, muttei koskaan kauemmin kuin korkeintaan kaksi viikkoa jonka jälkeen ne eivät enää toimi. Tämän kahden viikon jälkeen on pidettävä kahden viikon tauko ennen kuin kuuria voi, tai edes kannattaa uusia. Ja tämä tosiaankin koskee kaikkia yrttikuureja, oli se sitten missä muodossa tahansa. Ja jollei flunssasi ole vielä parantunut kahdessa viikossa kannattaa ottaa lääkäriin yhteyttä, koska tavallinen flunssa kestää noin viikon päivät.

Inkivääriä ja ruusunmarjaa

Jos olet allerginen kamomillalle, tai olet jo kyllästynyt sen juomiseen, voit kokeilla lämmintä inkivääriteetä tai ruusunmarjateetä karpalosiirapilla. Tämän lisäksi myös mustaherukkagranita flunssaa vastaan on hyvä vaihtoehto josta saa suurta mielihyvää kun kurkku on kipeä, ja varsin sopiva tapa nauttia lääkkeistä. Lämmin juoma on ihanaa, kun yskittää ja aivastelee joten juon mielelläni timjamilla maustettua mustaherukkamehua ja jollei sinulla ole timjamilla höystettyä musteherukkamehua, voit lisätä joko tuoretta timjamia tai kuivattua mehun sekaan kun lämmität sen ja siivilöidä pois ennen sen juomista.

Ruoaksi keittoa

Tomaattikeitto taas on hieman ruokaisampaa, ja silläkin on terapeuttinen vaikutus kuten myös tuoreella Pestolla, tulisella kotitekoisella kanakeitolla ja sitruunainella inkivääri ja avokadosalaattilla toipilaalle joita kannatta syödä vasta sitten kun ruokahalu alkaa taas palata. Joten muista juoda paljon nesteitä kun se flunssa taas iskee. Syödä voit vasta sitten kun voit jo vähän paremmin.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...