10. tammikuuta 2011

Kalkkunalla ja kastanjoilla täytetyt paprikat


Kalkkunalla täytettyjä punaisia paprikoita. Herkullisia, uunissa valmistettuja juustolla kuorrutettuja kalkkunalla ja kastanjoilla täytettyjä paprikoita. Jo kerran valmistettua mutta hieman uudella tavalla hyödynnettyä ruokana.

Isompien juhlien jälkeen jääneitä ruokia ei välttämättä haluaisi syödä toista kertaa ”aivan samalla tavalla” mutta nämä kalkkunanlihalla ja sen kastanjatäytteellä täytetyt paprikat ovat tarpeeksi juhlavia ruokia, jotta niitä voisi jopa tarjoilla vieraille illalliskutsuissa alkuruokana tai pikkupurtavana illanistujaisissa.

Kalkkunan tähteistä

Meillä on jo monta vuotta valmistettu kalkkunaillallisen jäljelle jääneestä kalkkunasta ja sen täytteestä sekä pihvejä että näitä täytettyjä juustolla kuorrutettuja paprikoita. On helppoa vaihdella paprikoiden väriä kerrasta toiseen, mutta meillä jostain syystä suositaan punaisia ja vaaleita suippopaprikoita. Jo kypsästä kalkkunasta ja sen täytteestä valmistuu kananmunan ja juustoraasteen kanssa paprikoille maistuva täyte siinä samassa kun niiden päälle ripoteltu juustoraaste on saanut kauniin kullan keltaisen värin.

Parasta on, että kalkkunanlihaa ja sen täytettä voi pakastaa ja ottaa esiin vasta kun niitä tarvitsee valmistaessaan ruokaa. Juustoraaste voi olla miedon makuista tai voimakkaampaa, ihan oman makusi mukaan ja tuskin kukaan osaisi arvata että tämän päivän ruoka on valmistettu eilisen ylijääneistä ruoista, se on sen verran näyttävää tarjottavaa vieraille.

Lämmin ruoka

Tarjoile paprikat lämpimänä ruokana esimerkiksi keitetyn riisin kera, tai vain vihersalaatin kera. Mausteriisikin voisi olla oivallinen lisuke niille, mutta siinä voi olla jo ”vähän liikaa” erimakuja jotka menevät sekaisin, eikä se sovi jokaisen makuun.Laske jokaiselle ruokailijalle vähintää yksi paprika, vähän riippuen miten isoja ne ovat, varsinkin jos ruoka tarjoillaan omillaan arkiruokana eikä ole vain alkuruoka.

Kalkkunalla täytetyt paprikat

4 paprikaa
3-4 dl kalkkunan lihaa
3-4 dl kalkkunan kastanjatäytettä
1 kanan muna
2-3 dl juustoraastetta
(mausteita)
(suolaa)
oliiviöljyä vuoan sivelemiseen

Leikkaa paprikat pituus suunnassa kahtia. Poista niiden sisältä siemenet ja valkoiset kalvot. Pese ne huolellisesti ja anna niiden kuivua lävikössä. Leikkaa kalkkunan liha pienemmiksi suikaleiksi ja sekoita sitä täytteen kanssa. Sido ainekset toisiinsa raa’alla kananmunalla ja sekoita hyvin. Kalkkunantäyte on jo valmiiksi maustettua, mutta jos se jostain syystä mielestäsi nyt on liian mausteetonta voit lisätä hieman mausteita pihvien taikinan sekaan. Jos lisäät mausteita (esimerkiksi chili voisi sopia tähän hyvin) paista nyt pieni nokare taikinaa paistinpannulla ja tarkista niiden maku. Lisää mausteita jos ne sitä tarvitsevat muuten voit kosteilla käsillä täyttää paprikan puolikkaat. Lado täytetyt paprikat ohuelti oliiviöljyllä siveltyyn uunivuokaan ja ripottele niiden päälle juustoraastetta. Paista paprikoita uunissa 200 asteen lämmössä kunnes juustoraaste niiden päällä on rapeata ja saanut kauniin kullankeltaisen värin. Tarjoile paprikat kuumina rapean mangosalaatin ja keitetyn riisin, tai miksei lanttulaatikon kera.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...