20. tammikuuta 2011

Tagliatelle verdi con pollo e Gorgonzola


Kanaa Gorgonzolakastikkeessa vihreän pinaatti tagliatellen kera. Kermaista pinaattipastaa ja kanaa sinihomejuustoisessa paksussa kermakastikkeessa.

Meillä tämä ruoka menee nimellä Tagliatelle verdi, siis vihreätä Tagliatelle nauha pastaa ja meillä se tarjoillaan aina kanan ja Gorgonzolajuustokastikkeen kanssa. Meillä kotona tätä ruokaa on jo valmistettu niin monta vuotta, etten edes muista mistä se sai alkunsa. Voisi jopa kuvitella että tämä on aito italialainen resepti, mutta en ole vielä tähän päivään mennessä löytänyt mitään viitteitä sellaisesta ja tämä pasta on ollut jo jonkun vuoden yksi suosikeistani johon palaan takaisin ja kausittain syön useastikin. Se on helppoa ja tyydyttävän nopeasti valmistettua lohturuokaa arkena.

Pinaatti pastaa

Pidän hyvin paljon pinaatista, ja Tagliatelle verdi on tästä syystä meillä ruoissa usein vieraileva raaka-aine, ja se sopii varsin hyvin juuri sinihomejuustoihin. Pastaa voisi varmasti tarjoilla ilman kanaa, mutta sitä lisäämällä tästä tulee arkiruoka alkuruoan sijaan. Mahdollisesti lisäisin Rucolaa ja saksanpähkinöitä annoksen sekaan saadakseni siitä vieläkin täydellisemmän. Kaupoista saa tuorepastaa, joten jollet itse valmista pastaa niin tuorepasta kelpaa hyvin tähän. Munatonta ja vegaaneillekin sopivaa nauhapastaa valmistat itse helposti kotona seuraamalla ohjettani reseptissäni pasta fresca. Voit myös itse valmistaa "tavallisen" spagetin seuraamalla reseptiäni Nokkoscapellinia mutta olla käyttämättä siihen sitä nokkosta.

Pastan keittäminen

Tuore pasta on siitä hyvää että se valmistuu kuivattu pastaa vieläkin nopeammin, pari kolme minuuttia vain riittää tuoreelle, kun kuivattua saa keittää 8-10 minuuttia ennen kuin se on kypsää. Pastaa keittäessä on kuitenkin aina muistettava että sen keitinveden on maistuttava merelle, siis sen on oltava tarpeeksi suolaista jotta tulos on parhain mahdollinen.

Kananrintaa tai suikaleita

Voit tähän käyttää joko kaupasta ostettuja valmiita suikaleita, tietysti maustamattomia sellaisia. Voit myös ostaa kanan rintafileitä ja paloitella ne itse sopivan kokoisiksi paloiksi, tai hyödyntää jo valmiiksi keitettyä kanaa, kuten kanakeitto ja liemireseptissä jonka vain lämmität kastikkeen seassa. Tällä reseptillä tuttuun tapaan ruokaa neljälle.

Vihreää tagliatellea ja kanan Gorgonzolakastikkeessa
400 g kanan rintaa tai suikaleita
400 g vihreää tagliatellia
suolaa
mustaa pippuria
50-100 g Gorgonzolaa
2 dl Creme fraichea
oliiviöljyä paistamiseen

Suikaloi kananliha ja suolaa ja pippuroi se. Paista kana kuumassa pannussa tilkassa oliiviöljyä. Alenna pannun lämpöä. Paloittele juusto pieniksi ja lisää se kanan sekaan Creme Fraichen kanssa sulamaan miedolla lämmöllä. Kiehauta ylös suolattu vesi ja lisää pasta se sekaan. Anna kiehua ylös (varo sen kuohahtamasta yli) ja anna kiehua kolmisen minuuttia. Valuta pastasta lävikössä keitinvedet ja lisää se kastikkeen sekaan. Sekoita kunnolla, tarkista maku ja lisää mausteita jo ruoka sitä tarvitsee. Annostele jokaisen omalle kuumalla syvälle lautasella ja tarjoile annos heti.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...