16. joulukuuta 2011

Piparkakku aamiainen


Piparkakut piimässä on myös lapsille sopiva piparkakkuaamiainen, kylmää piimää jossa piparkakkumurusia.

Meillä on joulun aikaan perinteisesti syöty riisi puuroa ja veskunavelliä, kuten meillä väskynävelliä on kotona jostain syystä kutsutaan, aamiaiseksi mutta toinen hyvä vaihtoehto nopealle ja vaivattomalla aamiaiselle on murustaa piparkakkuja kotitekoisen piimän tai miksei kotitekoisen jogurtin päälle. Näin saa myös hyvin hyödynnettyä ne piparkakut jotka mahdollisesti jäävät joulunpyhien jälkeen yli. Ja varsinkin lapset pitävät tästä koska osaavat itse helposti valmistaa itselleen aamiaista.

Ja tässä minun on myönnettävä että sorrun tähän aamiaiseen aivan liian usein joulunaikoihin ja myös joulun jälkeen jos piparkakkuja enää on yhtään jäänyt talteen. Tämä on oivallinen tapa hyödyntää niitä pipareita jotka jostain syystä menivät leipomisessa rikki, tai niiden ulkonäkö muuten ei ollut toivottu. Palaneita pipareita tähän ei kylläkään kannata käyttää, ne joutavat vain roskiin.

Tähän voit käyttää vanhan ajan perinteisiä piparkakkuja, mausteisia vanhan ajan piparkakkuja sekä helposti leivottavia piparkakkuja tai mantelipiparkakkukierteitä mutta paremman puutteessa myös kaupasta ostetut piparkakut käyvät.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...