28. joulukuuta 2010

Lohirosollicocktail alkuruoaksi


Rosollicocktail graavilohella ja piparjuurikermalla, Lohi ja rosollicocktail. Rosollia graavatun lohen kanssa sekä piparjuurella maustetun vaaleanpunaisen vispikerman kera. Mikä ihanin joulun jälkeinen rääppiäisherkku.

Rosolli kuuluu meillä täällä Suomessa osana jouluun, ja minun mielestäni rosolli on täydellistä jo omana itsenään, se ei vaadi mitään vaihtelua kun sitä syö vain nämä kolme päivää vuodessa mutta joskus rosollia jää joulun pyhien yli vielä jääkaappiin.

Rosolli säilyy jääkaapissa viikon päivät, se vain paranee vain päivästä, parista jääkaapissa ja siitä voi hyvin valmistaa piparjuurikerman kanssa vaikkapa alkuruoan uuden vuodenaaton juhliin. Tähän cocktailiin soveltuu hyvin kylmäsavulohi, kuusenkerkillä graavattu, korianteri graavattu tai seljankukka graavattu lohi.

Kerma kannattaa aina vispata vasta juuri kun sen käyttää, se on aina parhaimmillaan juuri kun se on vastavispattua, eikä sen seassa olevan raastetun piparjuuren makukaan kärsi. Rosollin sekaan kannattaa lisätä varsi selleriä jotta saa hieman vaihtelua rosolliin, ja voit koristella cocktailin sen vihreillä lehtiosilla tai tillillä. Tällä reseptillä saat hyvin alkuruoan neljälle.

Lohirosollicocktail

6-8 dl rosollia
1 sellerin varsi
4 viipaletta  kylmäsavulohta tai graavilohta

Piparjuurikerma

1 dl vispikermaa
1-2 tl punajuuren lientä
2-3 cm tuoretta piparjuurta

Piparjuurikerma
Kaada kerma kulhoon ja lisää sen sekaan teelusikallinen punajuuren maustelientä. Vispaa kerma kuohkeaksi. Raasta tuoretta piparjuurta hienosti. Lisää se vispatun kerman sekaan varovasti nostamalla jottei kermaa lässähdä. Kaada kerma tarjoilukulhoon ja tarjoile se rosollin kera. Voit valmistaa piparjuurikerman jo pari tuntia ennen sen tarjoilemista, mutta säilytä se silloin kylmässä tiivisti peitettynä, jottei siihen tartu makua muista ruoista jääkaapissa säilytyksen aikana.

Lohi-rosollicocktail
Leikkaa lohesta ohuita suikaleita. Lusikoi annoslaseihin kerroksittain rosollia jonka sekaan sijoitat lohen suikaleita ja piparjuurikermaa. Aloita cocktail panemalla alimmaiseksi kerros rosollia ja päättele koko koreus kerroksella piparjuurikermaa jonka koristelet lohisuikaleilla ja oksalla tilliä, jos sitä pidät.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...