29. joulukuuta 2010

Joulun jälkeinen pyttipannu


Pyttipannua joulukinkusta, hyvä tapa syödä kinkkua joulun jälkeen. Rapeaksi paistettua kullankeltaista perunaa, käristettyä joulukinkkua ja ruskistettua sipulia, joulun jälkeistä pyttipannua. Perinteinen pyttipannu jossa paistettua perunaa, sipulia ja kinkkua, tällä kertaa perunat viipaleina.

Pyttipannu valmistettuna joulun kinkusta kuuluu meillä osana joulun viettoa. Tätä ruokaa syödään meillä joulun ja uuden vuoden välisenä aikana ja se voi kuulostaa vähän tylsälle. Pyttipannun ei kuitenkaan tarvitse olla tylsää, ainekset voi pilkkoa eri tavalla kuin ”vain ja ainoastaan aina” ne kuutioimalla, ja sen lisukkeita voi vaihdella. Pyttipannua ei välttämättä edes tarvitse valmistaa mistään ylijääneistä ruoan tähteistä, vaan siihen voi käyttää aivan tuoreet ainekset, mutta nyt on kyse joulun ruokien hyödyntämisestä.

Hienompi ja juhlavampi versio pyttipannusta on Kellarimestarin pyttipannu sekä Rydbergin pihvi. Joulukinkku on jo kypsennetty, joten sen tarvitsee ainoastaan saada hieman väriä ja rapeutta pintaan, perunoita on suurimalla todennäköisyydellä jäänyt yli, joten ne vain paistetaan rapeiksi ruskistetun sipulin kera ja tarjoillaan paistetun kananmunan kera ja jos vielä on jäljellä hieman rosolliakin lisukkeeksi, ateria on valmis.

Jos sinulla vielä on joulukinkkua tämän jälkeen tallessa, suosittelisin että pakastat sen sopivan kokoisissa osissa jotka voit myöhemmin ottaa esiin, tai valmistat hernekeittoa siitä ja sen potkasta. Tällä reseptillä saat lämmintä arkiruokaa neljälle hengelle.

Joulun jälkeinen Pyttipannu

6 isoa keitettyä perunaa
200-300 g joulukinkkua
1 sipuli
oliiviöljyä (tai voita) paistamiseen
4 kananmunaa
rosollia (tai punajuurta) lisukkeeksi
merisuolaa
maustaa pippuria

Kuori sipuli ja suikaloi se ohuelti. Ruskista sipuli kuumassa pannussa tilkassa oliiviöljyä.
Suikaloi kinkku ohuelti ja lisää se sipulin sekaan saamaan vähän väriä ja kunnes se on rapeata. Ota sipuli ja kinkku pannulta sivuun odottamaan. Leikkaa keitetyt perunat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja paista niitä kuumassa pannussa kunnes ne ovat rapeita ja saaneet kauniin paistuneen pinnan kummaltakin puolelta. Lisää sipuli ja kinkku sekaan ja sekoita. Mausta suolalla ja mustalla pippurilla oman makusi mukaan ja asettele pyttipannu lautasille odottamaan sillä aikaa kun paistat kananmunat. Asettele paistetut munat pyttipannun päälle ja tarjoile rosollin tai säilykepunajuurten kera.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...