29. toukokuuta 2013

Greippisalaatti avokadolla
5:2 paastolla myös vegaanille sopivaa kylmää syötävää, greippiä ja avokadoa villinä kasvavan maahumala tai kangasajuruohon kera. Rikkaruohot villiyrtteinä hyötykäyttöön.

Nyt alkaa jo olla viime kesän hellepäivälukemat rikottu, siis niitä on tänä vuonna ollut enemmän täällä Tampereella kuin viime kesänä. Viime vuonna aloin juuri kolmantena hellepäivän miettiä terassille lähtöä, samana päivänä kun ne helteet tyssäsivät joten voit arvata etten päässyt viime vuonna terassille ollenkaan. Tänä vuonna pääsin jo viime viikolla hotelli Tammerin terassin avajaisiin, joten olen tänä vuonna jo ollut terassilla muttei se sää silloin ollut muuta kuin samaa kuin viime vuona koko kesä, satoi ja oli noin kymmenisen astetta varjossa. 

Avokadoa greippisalaattiin
Nyt alkaa taas olla tilaa kylmille ruoille, niille jääkaappikylmille ruoille joista jäin viime vuonna paitsi.
Pidän hyvin paljon vähän happamista ja lievästi kitkeristä ruoista, muttei niitäkään voi syödä liikaa. Olen jo aikaisemmin kirjoittanut reseptin  avokado ja inkivääri salaatti, joka on hyvin samantapainen kuin tämä greippi avokadosalaatti. Tämä taas on pelkistetympi versio ja se sopii vegaanille samoin kuin 5:2 paastoa harrastavalle joko aamiaiseksi, alkuruoaksi tai kylmäksi välipalaksi. 

Tässä salaatissa on vain avokadoa, greippiä ja sen mehua sekä villinä kasvavaa maahumalaa. Maahumalan voit toki korvata vaikkapa villillä kangasajuruoholla, varsinkin jollet ole yhtä tykästynyt kitkeriin makuihin. Villillä timjamilla on pyöreämpi ja lievästi makeampi maku kuin maahumalalla ja halutessasi voit makeuttaa greippiä vaikkapa kuivatulla Stevialla, jos olet 5:2 pätkädieetillä.

Greippiä avokadosalaattiin

Laskin maahumala samalla kalorimäärällä kuin viimeksi villissä katkarapusalaatissa koska en vieläkään ole löytänyt luotettavaa kalorimäärää kyseiselle yrtille. Parhaiten saat tästä kylmää syötävää kun ensin annat sekä avokadon että greipin olla jääkaapissa ja tulla tarpeeksi kylmäksi. On myönnettävä että annos olisi vieläkin näyttävämpi jos minulla olisi ollut vaalean punertavaa verigreippiä siihen. Äläkä unohda punnita salaattiasi jos olet pätkäpaastolla.

Avokado ja greippisalaattia maahumalalla

kCal/100 g
g


193
80
avokadoa
154
30
95
greippiä
29
22
5
maahumalaa
1


kCal:
184


Avokadosalaattia greipillä ja maahumalalla

Huuhtele maahumala huolellisesti ja anna sen kuivahtaa puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Aseta greippi leikkuulaudalle ja leikkaa siitä sen kuoret terävällä veitsellä. Leikkaa kuoret ja kaikki valkoinen kalvo irti greipinlihasta. Fileoi greipin lohkot. Leikkaa jokainen greipinlohko terävällä veitsellä irti valkoisesta kitkerästä kalvosta ja anna sen pudota salaatti kulhoon. Purista vielä kaikki mehut päälle kun olet leikannut greippifileet irti kalvoista. Halkaise avokado ja irrota sen kivi veitsellä. Lyö veitsi kiveen ja väännä se varovasti irti avokadon lihasta. Leikkaa avokadon lihaan ristikko sen kuoren asti pienellä veitsellä ja irrota avokadon palaset kuoresta lusikalla. Anna avokadon pudota greipin sekaan kulhoon ja sekoita kunnolla jotta kaikki avokado peittyy greipinmehulla. Riivi maahumalasta pieniä lehtiä ja kukintoja salaatin sekaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja tarkista salaatin maku. Lusikoin annoslaseihin ja tarjoile kylmä salaatti heti joko välipalana tai alkuruokana.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...