10. toukokuuta 2013

Kylmäsavulohisalaattia paastopäivänä
Värikäs paastopäivän salaatti lämmin savustetulla kirjolohella, tuoreella vihreällä parsalla ja keitetyillä kanan munilla mausteisen sinappikastikkeen kera. Nautinnollista 5:2 paastoruokaa.

Puolisoiden yhteiset 5:2 paastopäivät jatkuvat edelleen, nykyään niissä on enemmän vaihtelua kummankin aktiviteettien kesken. Puolisolle vähän enemmän kanamunaa salaatin sekaan jotta päivän oikea kalorimäärä täyttyy. Puoliso söi tänäänkin illalla lesepuuroa välipalaksi, tällä kertaa mansikoilla, itse söin sitä jo aamupäivällä mutta myös omenan päivällä sen lisäksi. 

Hän on nyt myös käynyt verikokeissa joiden tulokset pitäisi tulla piakkoin jotta tiedämme onko paasto mitenkään vaikuttanut hänen veren kolesterolin suhteen. Verenpaine on jo todettu alemmaksi kotimittauksilla.

Itse taas en valitettavasti ole viimeaikaisten kiireiden takia, jotka vieläkään eivät ota hellittääkseen vielä saanut tilattua itselleni aikaa lääkärille jotta pääsisin verikokeisiin  joten paastot jatkuvat sitkeästi, ja totean vain että verenpaine on minullakin sen kotimittauksista päätelleen parempaan päin. 

Kotona lämminsavustettua kirjolohta

Lämmin savustettua kirjolohta

Savulohi oli kotona parvekkeella sähköisellä lämminsavustimella savustettua kirjolohta koska kokeilin taas kerran lämmin savustinta parvekkeella, ja sitä on nyt syöty pariinkin otteeseen sitä samaa kalaa ja sanon vain että kalan savun maku tekeytyy ja tasoittuu aivan erilailla kun kalan antaa olla seuraavaan päivään. 

Keitettyä parsaa salaattiin

Parsaan voit käyttää sekä vihreää että valkoista parsaa. Valkoinen parsa vain kannatta kuoria, vihreän voit jättää kuorimatta jos haluat, mutta voi senkin kuoria. Parsat keitettiin nopeasti suolatussa vedessä mutta jätin sen sokerin jota yleensä käytetään parsan keittämisessä pois. Salaatti varten jäähdytin parsat valutuksen jälkeen jäävedessä jotta ne säilyttivät raikkaan ja kauniin kirkkaan vihreän värinsä.

Roomansalaattia salaattiin

Viinietikkakastike salaatille

Salaatissa oli dijonisnappivinagrettekastike, ja salaatissa oli kahta salaattia, Rooman-salaattia sekä tavallista jäävuorisalaattia. Tällä kertaa kummatkin valitsivat itse mitä salaattiinsa itse kumpikin halusi, aivan omien makutottumuksien ja mielentilan mukaan.
Huomaa että tämä salaattikastike on kahdelle hengelle, se jaetaan puolisoiden kesken mutta voit myös valmistaa salaattikastikkeen yksitellen kummallekin puolisolle omassa kulhossaan jos niin haluat. älä anna salaatin odottaa salaattikastikkeeseen sekoitettuna, salaattikastikkeen vaikutuksesta salaatti alkaa nopeasti näyttää nuutuneelta. Ja muista punnita kaikki ruoka jos paastoat 5:2 dieetin mukaan jotta teidät miten paljon syöt.

 

Kcal / 100 g kpl Miehelle kcal
kpl Naiselle kcal
77 3 keit kananmuna 231
1 keit kananmuna 77

g/ml


g/ml

115 126 savukirjolohta 145
82 savukirjolohta 94
14 80 jäävuorisalaattia 11
50 jäävuorisalaattia 7
15 0 romainesalaattia 0
61 romainesalaattia 9
23 50 tomaattia 12
52 tomaattia 12
32 72 parsaa 23
50 parsaa 16
13 55 retiisiä 7
45 retiisiä 6
30 0 sipulia 0
11 sipulia 3
46 57 kurkkua 26
0 kurkkua 0
4 1 dijon 4
1 dijon 4
0 0 omenaviinietikkaa 0
0 omenaviinietikkaa 0
884 4,5 oliiviöljyä 40
4,5 oliiviöljyä 40
47 0 omenaa 0
105 omenaa 49


Jäljellä: -301

Jäljellä: -182


Päivän maksimi: 800

Päivän maksimi: 500


Paastosalaattia lämmin savustetulla kirjolohella

5:2 paastosalaattia lämminsavukirjohella


Huuhtele parsat ja keitä niitä kymmenen minuuttia. Keitä myös munat koviksi kymmenen minuuttia omassa kattilassaan. Huuhtele retiisit, tomaatti ja kurkku ja anna niiden kuivahtaa. Huuhtele salaatti ja linkoa se kuivaksi salaattilingossa. Kaada vesi pois lävikössä ja pane parsat jääkylmään veteen jonka seassa on jääpaloja jäähtymään jotta niiden kypsyminen loppuu. Kaada munien keitinvesi pois ja anna munien höyryyntyä kuiviksi. Kaada vasta tämän jälkeen kylmää vettä munine päälle jotta niiden kypsyminen loppuu ja ne jäähtyvät. Nosta jäähtyneet parsat ylös ja anna niiden kuivahtaa. Revi salaatti käsin sopivan kokoisiksi suupaloiksi ja pane sitä kummallekin puolisolle omille lautasille. Leikkaa retiisit neljään osaan pituussuunnassa, ja leikkaa kurkusta viipaleita. Leikkaa tomaatti lohkoiksi jotka puolitat. Kuori sipuli ja suikaloi sen ohuen ohuelti. Ripottele retiisejä, sipulisuikaleita, kurkkua ja tomaatinpaloja lautasille sinne tänne salaatin sekaan. Paloittele parsa noin parin sentin pätkiksi, mutta säästä niiden nuput viimeistelyyn. Sekoita parsan varsipätkät salaatin sekaan. Leikkaa munat lohkoiksi ja asettele ja salaatin sekaan. Leikkaa tai revi kalasta soivin kokoisia paloja ja asettelen ne salaatin sekaan parsannuppujen kansa. Sekoita Pieneen kulhoon vinaigrettekastike kahdesta teelusikallisesta Dijonsinappia, neljästä teelusikallisesta viinietikkaa ja kahdesta teelusikallista oliiviöljyä. Ripottele salaattikastiketta salaatin päälle sinne tänne ja tarjoile salaatti heti. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...