12. toukokuuta 2013

Kaviaarilohileipä äidille
Kevyesti savustettua merilohta, aitoa kaviaaria ja aromaattista fenkolin tilliä paistetulla leivällä, herkkua äidille sänkyyn aamutuimaan kahvin ja samppanjan kanssa tarjoiltuna.

Tämä on raskaan sarjan juhlaruokaa äidille jossa yhdistyy kaviaarin runsas kolesteroli, lohen terveellisten rasvojen kera joten tämä ei ole mitään kevyttä laihdutusruokaa. Kaviaarissa on huikea määrä kaloreita, joka kannattaa ottaa huomioon jos, ja kun sitä syö sen huikean hinnan lisäksi, kaviaari ei ole joka päivän ruoka eikä se sovellu laihduttajan ruokavalioon. 

Jos pidät kaviaarista, tai haluat oppia siitä lisää kannatta sinun lukea tekstini aitoa kaviaaria, ja jos sinua kiinnostaa ruoanlaitto kaviaarilla voit kokeilla reseptiäni äveriään miehen kukkakaalikeitto tai miljonäärin osterit

Aitoa kaviaaria, mustaa kultaa
Kaviaarin maku on niin hienovarainen ettei sen kumppaniksi pidä käyttää mitään liian voimakasta, joten kevyesti savustettu kylmäsavulohi on hyvää, ja hyvänä vaihtoehtona sille graavilohi. Aidon kaviaarin voit korvata huokeamman hintaisella mädillä, joko hieman hintavammalla muikun mädillä tai siian ja kirjolohen mädillä. 

Tillinä tähän käytin fenkolin tilliä koska sillä on vienompi maku joka ei ole yhtä voimakas kuin tavallisella tillillä. Paahtoleivän reseptin löydät reseptistäni tähtimunat pekonilla. Leivän voi paitaa joko kokonaisena viipaleena tai jos haluaa hienostella sen reunat voi leikata pois, miten kukin itse haluaa. Ja jos pelkäät kalorien kertyvän tästä leivästä liikaa voi leivän tietenkin myös paahtaa jolloin osa rasvasta jää pois, mutta luomuksen olemus kärsii. 

Kevyesti savustettua merilohta

Miedosti kylmäsavustettua lohta

Kylmäsavustettua lohta ei nyt enää ehdi savustaa ja saada valmiiksi äidille tänään, löydät kuitenkin sen reseptin tekstistäni kylmäsavustettu lohi ja voit panna sen savustamisen korvan taakse muhimaan ensi vuodelle, tai ottaa sen mukaan kesän kokeiluihin. Huomaa kuitenkin että tässä olen käyttänyt kevyesti savustettua merilohta jota on savustettu vain noin kolmas osa savulohi reseptissäni mainitusta ajasta.

Tällä reseptillä saat yhden äveriään miehen lasten rakastetulle äidille samppanjan kanssa tarjoiltavan lohi ja kaviaarileivän. Reseptin voi tietenkin helposti jokainen itse tuplata tai kerrata miten monella tahansa jos haluaa.

Lohikaviaarileipä

1 viipale paahtoleipää
2-3 oksaa fenkolin tilliä
1-2 tl kaviaaria
voita paistamiseen

Huuhtele fenkolintilli ja anna sen kuivahtaa. Paista leipä voinokareessa paistinpannulla kummaltakin puolelta kauniin kullan ruskeaksi keskilämmöllä. Nosta leipä pois pannulta, poista sen reunat jos niin haluat ja anna sen jäähtyä. Leikkaa kylmäsavustetusta lohesta ohuita viipaleita. Kääri viipaleet käärölle ruusunmuotoisiksi ja asettele ne pystyyn leivälle seisomaan. Ripottele lusikalla sinne tänne lohen päälle kaviaaria ja viimeistele leipä pienillä fenkolin tillin oksilla. Tarjoile leipä äidille heti aamulla vuoteeseen kahvin ja samppanjan tai kuohuviinin kanssa.

Viinisuositus: Yellowglen Pink kuohuviini.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...