7. toukokuuta 2013

Lämpimät kalakanapeet
Ihania lämpimiä pikkuisia kalaleipäsiä, lämpimiä kalakanapeita. Herkullinen tapa hyödyntää tähteeksi jäänyttä kalaa lämpimään suupalaan olisi se kala sitten lohta, siikaa tai tonnikalaa.

Näihin lämpimiin pieniin kalaleipiin tai kalakanapeihin voit hyödyntää tähteeksi jäänyttä jo kerran kypsennettyä tai keitettyä kalaa kuten lohta, haukea sekä savukalaa kuten esimerkiksi savulohta tai savusiikaa aivan samalla tavalla mutta myös säilykekala kuten lohi tai tonnikala, jotka ovat vähän huokeampia vaihtoehtoja, toimivat aivan samalla tavalla. 

Kalaleivät vain neljään osaan
Tämä on myös hyvä tapa hyödyntää niitä ruoanlaitossa ylijääneitä munan valkuaisia sekä juustonkannikoita kun jääkaappi tyhjyyttä eikä ole muuta varastossa ja yömyöhällä juhlien jälkeen hiukoo tai oluen kera alkupaloina, sopivana naposteltavana sormiruokana kokkareihin.
Leipänä voit käyttää tavallista paahtoleipää tai rouheampaa ja aromaattisempaa taikinajuuresta leivottua leipää tai hapanleipää. 

Kalaa, salottia, kapriksia ja valkuaista.
Leivän päälle vielä juustokuorrutus joka helpoiten valmistuu juustoviipaleista juustoraasteen sijaan ja leipäset uuniin gratinoitumaan ja hetken päästä voi herkutella kalaleivillä. Juusto tarvitse sen verran että ne peittelee leivälle levitetyn kalatahnan alleen, vähän juuston (sekä leipäviipaleiden) koosta riippuen yhdestä kahteen juustoviipaleeseen. Tällä saat sopivasti suupalan kokoisia kalaleipäsiä neljälle hengelle.

Lämpimät kalaleipäset

200 g kypsennettyä kalaa
4 leipäviipaletta
2 munanvalkuaista
1 rkl kapriksia
1 salottisipuli
mustapippuria
suolaa
4-8 juustoviipaletta

Valuta kapriksista suolaliemi. Kuori salottisipuli ja hienonna sen hienon hienoksi ja pane isoon kulhoon. Poista kalasta ruodot ja sen nahka. Lisää kala kulhoon ja sekoita sen kunnolla sipulin kanssa. Lisää kulhoon valuneet kaprikset, valkuaiset ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Sekoita huolellisesti mutta varo rikkomasta kapriksia. Levitä kalatahnaa leipäviipaleille ja peittele kalatahna juustolla. Kuorruta leipiä 200 asteen uuninlämmössä kunnes juusto on sulanut leipien päälle ja saanut kauniin kullan ruskean paahtuneen värin. Nosta leivät ulos uunista leikkuulaudalle ja leikkaa ne vinosti reunasta toiseen jotta saat neljä kolmiota. Viimeistele lämpimät kalakanapeet tuoreilla yrteillä tai salaatilla ja tarjoile heti lämpiminä.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...