3. toukokuuta 2013

Opi tuntemaan villiyrttien kasvupaikat


Opi tuntemaan kasvit ja niiden kasvipaikat ympärivuoden. Parhain neuvo jonka voin antaa villiyrtteihin tutustuvalle aloittelijalle on että lue kasvikirjoja ja samoile luonnossa etsien kasveja.

Lue kasvistoja ja katsele kuvia kasveista, jotta opit ne tunnistamaan ja opettele samalla tavalla kuten sienien suhteen, pari, kolme kasvia vuosittain. Opettele tunnistamaan kyseiset kasvit sekä varhain keväällä, kesällä jolloin niitä useimmiten keräät ja miltä ne näyttävät myös syksyllä, ja jos mahdollista myös talvella.

Kasvien eri kasvuvaiheiden tunnistaminen tekee sinut varmaksi kasvista, ja voit joka vuosi palata samoihin paikkoihin keräämään yrttejä ja kasveja. Opettele myös tunnistmanaa saman näköiset myrkylliset kasvit jottet erehdy kasvista.
Ahomansikat

Samoa luonnossa usein jo aikaisin keväällä, pitkin kesää ja koko syksyn jotta näet koko kasvukauden ja opit tuntemaan kasvien kasvupaikat ja miltä kyseiset kasvit näyttävät eri vuoden aikoina. Samalla opit myös millaisessa ympäristössä mikäkin kasvi useimmiten kasvaa. Lue myös tekstini luonnon yrttien talteen otto ja kerääminen jotta tiedät mistä kasveja voi kerätä ja mistä niitä ei kannata kerätä.

Toiseksi, älä rosvoa yhtä kasvia tai kasvustoa yhdessä paikassa. Kasveja ei saa ryöstää tyhjäksi, sinun on annettava kasville mahdollisuus kasvaa edelleen, jollei olisi kysymys rikkaruohosta jonka haluat poistaa puutarhastasi tai kasvimaasta. Luonnossa yrttien pitää saada pitää tarpeeksi lehtiä jotta ne eivät kuole, niiden on saatava kukkia osalla oksistaan jotta ne voivat siementää ja levitä edelleen. 

Hillanlehtiä ja karpalonkukkia suolla
Tämä on erittäin tärkeää kun kyseessä on yksivuotisia kasveja, jos keräät pois kaikki kukat kasvi ei välttämättä ensi vuonna enää kasva samassa paikassa ja sinun on tehtävä sama työ uudestaan, etsiä uusi kasvipaikka josta kyseistä kasvia löydät. Kaupungissa asuessa on usein harmillista kun on jo löytänyt hyvät paikat joista kerätä kasveja, kunnes tietyömaa tms. rakennusmaa peittää ne alleen ja on jatkettavat uusien yrttien kasvupaikkojen etsimisellä.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...