2. toukokuuta 2013

Paastokanaa grillatuilla herkkusienillä

Uunissa paahdettua kanankoipea, grillattuja herkkusieniä parsakaalia ja aromaattisen Portobello-sieniliemen kera. 5:2 paasto ja dieettipäivät rajoitetulla kalorimäärällä jatkuvat edelleen. 

Puoliso edelleen samalla 800 kCal päivässä ja minä itse 500 kCal. Puoliso juo edelleen maitokahvia, tämä on rasvatonta maitoa ja hän juo maitoa vain kahvissaan, ei teessä jota juo töissä päivän aikana. Hän on myös alkanut käyttää makeutussanetta kahvissaan ja joi päivän aikana yhden kevyt virvokejuoman.

Itse olen paastopäivinä siirtynyt mustan teen juonnista kokonaan vihreään teehen, ja juon ainoastaan yhden kupin kahvia iltapäiväkahvin puolison kanssa kuten aina ennekin. En vieläkään käytä makeutusaineita, ja jatkossakin käytän vain steviayrttiä jos sille koen mitään tarvetta.
Puren myös purkkaan, ksylitolipurkkaa tavalliseen tapaan ja jossa on kolme kaloria palassa jotka huomioin myös päivän kalorimääriin.

Vihreää japanilaista machateetä
Puoliso joka ei tähän asti ole ollut mikään puuromies on nyt innostunut kauraleseiden terveysvaikutuksista suhteessa verenkolesterooliin ja hän syö usein illalla välipalaksi lesepuuroa samaan tyyliin kuten aikaisemmin päivänä jolloin söimme uunipaperilohta joten kyseisen kauralesepuuron reseptin löydät sen päivän tekstistä. Puolisoni on myös oma aloitteisesti banaanikuurilla, josta on huomannut olevan suurta hyötyä kun on kramppeja, ja hän syö juuri nyt banaaneja välipalaksi. Itse söin yhden keitetyn kanamunan päivällä välipalaksi.

Monta kertaa on tuntevinaan nälkää vaikka usein onkin kysymys janosta, joten suosittelen lämpimästi tavallista vettä janojuomaksi. Jos nälkä meni ohi oli sinulla oikeasti vain jano, jos nälkä taas vielä pysyy on sinun syötävä jotain. Olen hyvin tietoinen aikaisemmista paastoista, perinteisistä paastoista jolloin päiväkausia nautitaan vain nesteitä että usein esiintyy päänsärkyä jos juo liian vähän. Joten jos noudatat tätä 5:2 paastodieettiä kannatta sinun huolehtia nestetasapainosta.

Toinen asia on että jos olet tottunut syömään hyvin paljon hiilihydraatteja, ja varsinkin nopeita hiilareita voi niiden poisjättäminen ruokavalioista myös aiheuttaa päänsärkyä. 

Ruskeita Portobello herkkusieniä
Päivän kana iskettiin uuniin kypsymään ja ruskeat herkkusienet paahdettiin parilalla, mutta sen voisi aivan yhtä hyvin voinut kypsentää grillissä. Kanan koivet joita suosin niiden maun takia kypsennettiin taas kerran nahkoineen mutta se poistettiin ennen niiden punnitsemista, kuten myös luut. Kanan koipireisillä ja sen rinnalla on eri kalorimäärät, koivissa on jonkin verran enemmän ravintoa.

Portobelloherkkusienilientä

Käytin tähän ruskeita Portobello herkkusieniä, ensinnäkin siksi että niissä mielestäni on enemmän makua kuin valkoisissa herkkusienissä, ja toiseksi koska niitä nyt sattui olemaan edullisia.
Kun sienistä poistaa liian pitkät jalat ja ne grillaa oikein päin saadaan tähän ruokaan herkullinen paahdettu herkkusienijus, siis liemi tai kastike kunhan vain grillaa ne herkkusienet oikealla tavalla. 

Jotta saadaan herkkusienten liemi tiivistymään herkkusienen lakiin aloitetaan sen grillaaminen sisä- tai alapuoli grilliritilää tai parilaa vasten ja kun se on saanut tarpeeksi väriä käännetään herkkusieni ympäri jolloin sinen lakki toimii sieniliemen säiliönä ja jonka voi kaataa ruoan päälle kevyeksi kastikkeeksi antamaan ruoalle omaa makua. Lisukkeena keitettyä parsakaalia sekä salaattia jossa tällä kertaa vain sitruunamehua kastikkeena grillattuihin herkkusieniin muodostuneen liemen lisäksi. 

Parsaa kanalle ja herkkusienille lisukkeeksiKcal / 100 g kpl
Kcal
kpl raaka-aine Kcal
77 0 keit kananmuna 0
1 kananmuna 77
3 0 ksylitolipurkkaa 0
3 ksylitolipurkkaa 9

g/ml


g/ml

25 75 maito-kahvi 19

maito-tee 0
163 141 kanankoipea 230
131 kanankoipea 214
35 194 parsakaalia 68
91 parsakaalia 32
16 164 herkkusieniä 26
171 herkkusieniä 27
260 60 lesepuuroa 156
35 lesepuuroa 91
30 90 vadelmia 27
90 vadelmia 27
87 288 banaania 251
0 banaania 0


Jäljellä: -24

Jäljellä: -23


Päivän maksimi: 800

Päivän maksimi: 500

Paahdettua kanaa grillatuilla herkkusienillä


Kanaa ja parsakaalia grillatuilla herkkusienillä

Ota kanan koipireidet ulos jääkaapista jo tunti ennen niiden kypsennystä jotta en ehtivät tulla huoneenlämpöisiksi. Puhdista sienet harjaamalla ja poista niiden jalat. Anna sienten kuivahtaa.
Mausta koivet sekä suolalla sekä mustapippurilla sekä noin teelusikallisella kuivattua sitruunankuorta. Kypsennä kanankoivet uunissa 200 asteen lämmössä noin reilu puolituntia, jopa kolme varttia vähän riippuen koipien koosta. Kana on kypsää kun sitä pistää ja ulos valuva neste on kirkasta eikä enää punertavaa. Grillaa sieniä kuumalla parilalla tai grillissä alapuoli alaspäin kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Käännä sienet, mausta niitä sekä suolalla että mustapippurilla ja anna niiden kypsyä myös lakin yläpuolelta kunnes ne ovat saaneet kauniin värin ja raidat lakkeihin ja niiden sisälle on muodostunut herkullista sienilientä. Varo kaatamasta sienilientä pois. Huutele parsa ja paloittele se suuhun sopivan kokoisiksi annospaloiksi. Keitä parsakaali kypsäksi miedosti suolatussa vedessä noin kymmenisen minuuttia. Huuhtele myös salaatinlehdet ja anna niiden kuivahtaa. Valuta pois keitinvesi lävikössä. Annostele lämpimille lautasille kananlihaa ilman luita tai sen nahkaa. Asettele viereen grillattuja herkkusieniä lakit kuppina jotta sieniliemi pysyy kupissaan ja lisää viereen salaattia. Purista annosten päälle sitruunamehua. Tarjoile annokset heti lämpiminä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...