5. syyskuuta 2012

Vegaani mothpapupata



Pienen pieniä mothpapuja, rapeaa makeaa punaista paprikaa ja karamellisoitunutta munakoisoa tuoreella inkiväärillä, valkosipulilla ja chilillä maustettuna mustan riisin kera. 

Vegaanina keskiviikkona lämmittävää arkiruokaa sekä vegaaneille että muille kasvissyöjille sopivaa ruokaan syksyn pimeneviin iltoihin ja jonka tulisuuden itse voit säätää mieleiseksesi.
Mothpavut ovat riisinjyviä pienempiä, pienen pieniä vaaleita lievästi punertavia tai vaalean ruskeita papuja ja voit lukea lisää mothpavuista reseptistäni Lammascyrryä idätetyillä mothpavuilla

Munakoisoa
Liota mothpavut runsaassa vedessä samalla tavalla kuin muutkin pavut, ja kaada liotusvesi pois, älä turhaan käytä sitä. Mothpavuille riittää kuuden tunnin liotus ennen niiden keittämistä. Liotetut ja kypsiksi keitetyt mothpavut maistuvat lievästi makealle, joten ne tarvitsevat suolaa tasapainottamaan muuten liian makeaa ruokaa, joten tarkista ruoan maku ja suolaa se omien makutottumuksiesi mukaan.

Riisiä ja mothpapuja
Myös musta riisi kannattaa liottaa ennen sen keittämistä, ja liottamalla sen keittämisaikaa saa lyhennettyä jonkun verran, muuten mustan riisin keittoaika, samoin kuten punaisen villiriisin, on noin kolmisen varttia. Tähän ruokaan voit hyvin hyödyntää tähteeksi jäänyttä keitettyä riisiä, tai keitettyjä kypsiä papuja jotka lisäät suoraan padan sekaan juuri kun se on valmista ja annat niiden vain lämmetä kunnolla muun ruoan mukana ennen

Munakoiso paahdetaan kuumalla pannulla kuutioituna ennen kuin se lisätään padan sekaan, jotta munakoiso saa sen herkullisen paahdetun hieman karamellisoituneen maun, paprika taas vain käy pannulla jotta se saat hieman väriä reunaan ennen sen lisäämistä padan sekaan.

Voit tähän käyttää mausteena joko tuoretta chiliä tai chilitahnaa. Muista vain tarkistaa chilin tulisuus ja poista sen siemenet ja vaaleat kalvot sen sisustasta jollet halua liian tulista ruokaa.

Punaisen paprikan palat
Inkiväärin määrä riippuu siitä miten tulista ruoastasi haluat, mutta myös se miten paksu inkiväärijuuri on, paksummasta vähemmän ja ohuemmasta enemmän oman makusi mukaan. Chili taas vuorostaan säestää inkiväärin hieman erilaista tulisuutta ja sen lämpöä, ja tämä onkin hyvä ja lämmittävä vegaani ruoka syksyn tummeneviin iltoihin. 

Tällä reseptillä saat vegaania ruokaa vegaanina keskiviikkona tuttuun tapaan neljälle hengelle kun tarjoilet ruoan raikkaan vihreän salaatin kanssa.


Vegaani mothpapupata
1 Punainen paprika
2 kevätsipulia
1 munakoiso
5 dl mothpapuja
3-5 cm tuoretta inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
4 dl mustaa riisiä
suolaa
1 chili tai chilitahnaa
1 nippu tuoretta korianteria
öljyä paistamiseen
tuoretta korianteria viimeistelyyn

Liota mothpavut runsaassa vedessä 6 tuntia, vaihda liotusvesi kerran, pari liotuksen aikana. Valuta liotusvesi pois ja kaada pavut kattilaan. Huuhtele mustariisi ja anna sen liota runsaassa kylmässä vedessä noin tunnin verran. Keitä riisi kypsäksi miedosti suolatussa vedessä, noin puolisen tuntia kolme varttia jollet ole liottanut riisiä etukäteen. Huuhtele paprika, sipulit ja munakoiso ja anna niiden kuivahtaa lävikössä. Pese myös korianteri ja anna sen kuivahtaa. Keitä pavut kypsiksi (pehmeiksi) runsaassa vedessä ja valuta keitinvesi pois. Valuta myös riisistä keitin vesi pois Leikkaa munakoiso sentin paksuisiksi viipaleiksi ja kuutioi viipaleet. Paahda munakoiso kuumalla pannulla öljytilkassa kunnes se on saanut kaunista paahtunutta väriä pintaan. Suikaloi sipulit ohuelti ja paprika puolen sentin suikaleiksi jotka kuutioit. Leikkaa korianterista varret pois ja hienonna ne. Lisää sipuli munakoison, korianterin varsien ja paprikan kanssa pannulle ja anna niiden kypsyä munakoison kanssa. Kuori tuore inkivääri ja valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri ja valkosipuli ja lisää ne chilitahnan kanssa pannulle. Sekoita kaikki kunnolla. Lisää pannulle myös kypsäksi keitetyt ja valutetut pavut sekä keitetty mustariisi ja sekoita hyvin. Tarkista ruoan maku ja mausta se oman makusi mukaan suolalla ja mustalla pippurilla. Viimeistele annokset tuoreilla korianterin lehdillä. Tarjoile mothpapupata lämpimiltä lautasilta tuoreen rapean kurpitsansiemen leivän ja vihreän hernetahnan kanssa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...