17. syyskuuta 2012

Pannumunat

Koko paistinpannun peittävät pehmeät pannumunat, munakkaan ja paistettujen kananmunien vaivaton välimuoto joko pekonilla höystettynä tai juustolla. Joten nyt mittaamaan montako kanamunaa saat paistinpannullesi mahtumaan jotta siihen muodostuu ohut laikukas kerros raakaa munaa, ja paistamaan ihanaa vaivatonta brunssiruokaa ensi viikonloppuna.

Pannumunat pannulla
Olen hyvin tykästynyt kanamunien monikäyttöisyyteen ja aika ajoin julkaisen täällä joitakin uusia mietteitä asian tiimoilta, toisinaan mieleen taas tulee vanhoja jo kerran unholaan vaipuneita asioita mutta nämä pannumunat ovat aivan uusia keksintö. Ja näitä valmistaessa on yksi tärkeä asia, tiedä miten iso paistinpannu sinulla on, mikä muuten muutenkin hyvä tietää varsinkin jos paistaa munakasta.

Mutta takaisin näihin pannupaistettuihin kanamuniin. Tiedän että kaksi kananmunaa on hyvä määrä jokaista ruokailijaa kohden jos paistaa munia oli ne sitten munakokkelin, paistettujen kanamunien tms. muodossa, tässä ruoassa taas ison paistinpannuni määrää että siihen käytetään neljä mukaa jos haluaa ohuita pannumunia, tai jopa viisi jos halajaa paksumpia munia. Ruoan idea on munan keltuaisella saada aikaiseksi kauniita keltaisia värilaikkuja munan valkuaisen keskelle. Tämä kaikki paistetaan paistinpannulla niin rapeakasi kuin itse kukin haluaa, tai paistetaan miedolla lämmöllä jotta pannumunat jäävät pehmeiksi.

Pannumunat rapealla pekonilla
Tämä on laistavaa brunssiruokaa, omalaatuisuudessaan hämmästyttää ruokavieraasi. Pannumunat ovat hyvä ja erilaisen näköinen vaihtoehto munakkaalle, ja munakkaan ja paistettujen munien välimuoto. Olen aina pitänyt sekä munakkaasta että munakokkelista, ja munakkaan voi tehdä juustolla mutta munakokkeli vain ei onnistu juustolla, juusto lämpiää liikaa ja se valuu munakokkelin seasta ulos, ja tähän asiaan olen nyt vihdoinkin saanut ratkaisun. 

Pannumunaa juustolla
Lisää juustoraastetta pannumunien päälle liioittelematta jotta se sulaa pannumunista tule täydellisiä. Minulla kun juuston suhtautumisen kanssa minulla on vähän ongelmia, tuppaan aika ajoin liioittelemaan juuston kanssa ja käytän sitä joskus vähän liikaa, jolloin tulos joskus ei ole edes välttävä, ainakaan ulkonäön suhteen, vaikka ruoan maussa ei olisikaan mitään vikaa. 

Voit vaihtoehtona pannumunille myös valmistaa munakasta, pinaattimunakasta tai munakokkelia jonka reseptin löydät tekstistäni English breakfast, munakoisomunakasta tai pieniä annoskokoisia tomaattimunakkaita jotka kaikki myös sopivat brunssille tai aamiaisruoaksi. Huomaa että nämä pannumunat sopivat myös karppaajalle, ja sormiruokana naposteltaviksi sopivan pienissä paloissa käärittynä rullalle.

Rikotut munat kulhossa
Tällä paistinpannun koolla, joka halkaisijaltaan on  kolmenkymmenen senttiä saat pientä alkuruokaa tai huikopalaa neljälle hengelle, muuten sen koko on sopiva kahdelle, korkeintaan kolmelle hengelle jos aamiaista mietit. Muista vain paistaa pekoni juuri ja juuri valmiiksi ja hieman rapeaksi pannussa, nosta pekoni sivuun odottamaan ja lisää munat pannulle kypsymään ja ripottele pekonit päälle paistinpannuun tarvitset. Pekonia tarvitset noin 200 gramman paketin ja/tai juustoraastetta noin sata grammaa jos niitä haluat käyttää pannumuniin.

Pannumunat
5 kanamunaa
Suolaa
pippuria
voita tai öljyä paistamiseen

Riko kananmunat kulhoon, ja riko keltuaiset painamalla ne rikki paistinlastalla tms. Lämmitä pannu kuumaksi, lisää voi tai öljy ja kaada varovasti pannulle munat. Kaada munat tasaisesti ympäripannua jotta valkuaiset ja keltuaiset erottuvat toisistaan, voit käännellä pannua jotta saat pannumunat tasaisesti pannulle. Paista munat joko kuumalla pannulla rapeapohjaisiksi, tai miedolla lämmöllä lempeästi pehmeäpohjaisiksi. Mausta valmiit pannumunat suolalla ja pippurilla ja tarjoile lämpiminä tai haaleina brunssilla.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...