14. syyskuuta 2012

Russian dressingTomaattiketsupilla, tuoreilla yrteillä ja piparjuurella maustettu herkullinen seuralainen Pastramille kun sen leivälle kauniisti asettelet ja Coleslawin sekä suolakurkun kanssa perinteisesti syöt.

Pastramivoileipä
Niin luulitko että olin jo eilen tyhjentävästi käsitellyt Pastramin, no ei, pitää sitä tietenkin tietää mitä sillä Pastramilla tehdään. Pastramin ikuinen kumppani on Russian dressing, ketsupilla ja yrteillä maustettu majoneesikastike. Majoneesin valmistat helposti seuraamalla reseptiäni kotitekoinen majoneesi. Käytän harvoin ketsuppia ruoanlaitossa mutta tämä venäläiseksi kastikkeeksi kutsuttu, Russian dressing, vaatii sitä, kastike muuten ei olisi se aito ja oikea. Ketsipun sen sijaan valmistat itse reseptini mausteinen ketsuppi mukaan.

Ketsupin lisäksi Russian dressing’iin tulee myös raastettua piparjuurta joka sopii ihan oikeasti vietävän hyvin Pastramin seuralaiseksi. Piparjuuressa on sitä jotain jota liha tarvitsee, ja johon olen tottunut sekä ruohosipuli ja savustettu paprikajauhe korostamaan Pastramin omaa savustettu sävyä.

Russian dressing
Tähän käytetään tietenkin tuoreita yrttejä, basilikaa, ruohosipulia mutta myös piparjuuren on oltava tuoretta. Piparjuuren määrä vaihtelee sen mukaan miten paksua itse juuri on, ja miten paljon tulisuutta haluat kastikkeeseesi. Muista kuitenkin että piparjuuren maku vaimenee ajan myötä, joten jos valmistat kastikkeen hyvissä ajoin ennen sen käyttöä, vaimenee sen maku. 

Kastike on kuitenkin syytä valmistaa tunti, tai pari ennen koska tällöin sen maut saavat aikaa tekeytyä jääkaapin viileässä, ja nivoutua tiiviisti toisiensa ympärille jotta saadaan aikaiseksi se makujen sinfonia joka on Russian dressing, ja joka niin hyvin säestää kylmäsavustetun Pastramin omaa mausteisuutta. 

Coleslaw pastramille
Pastramivoilepä tarjoillaan perinteisesti ruisleivällä, ja sitä voi syödä sekä kylmäksi jäähtyneenä että lämpimänä suoraan höyryttimestä, ja olemme viime aikoina syöneet leivän kuin leivän päällä. Olemme käyttäneet vuokaleipää, Focaccia, kuten myös taikinajuuresta leivottua ruisleipää mutta kaikkein tärkeintä kuitenkin on että se on ruisleipää. Lisukkeena pastramileivän kanssa perinteisesti tietenkin tarjoillaan suolakurkkua tai maustekurkkua sekä pikaetikkakurkkua että coleslawia.  Ja jollet innostu venäläisestä kastikkeesta, on toinen vaihtoehto sille tietenkin Remouladekastike joka aina sopii kylmän leikkelelihan kanssa. 

Pastramin suolakurkku
Itse Pastramivoileivän kokoamisen jätän sinun omalle mielikuvituksellesi, ja toivotan sinulle nautinnollisia herkkuhetkiä tämän leikkeleiden kuninkaan kanssa. Itse kuitenkin vaihtelen leipää Pastramin kanssa vaikka sen lisukkeet ovat samat koske en vielä ole löytänyt sitä täydellistä Pastramivoileipää. 

Etsin sitä vielä, ja monen montaa herkullista olen kyllä elämässäni syönyt ja nykyään jopa itse kylmäsavustetusta Pastramista valmistettuna. Tällä reseptillä saat Russian dressingiä noin neljälle, tai kuudelle hengelle sopivan määrän. Vähän tietysti riippuen miten paljon sitä käytetään.

Russian dressing
1-2 tl savupaprikajauhetta
2 tl sinapin siemeniä
½ tl mustaa pippuria
3 rkl basilikasilppua
3 rkl persiljaa
3-6 rkl piparjuurta
3 rkl ruohosipulisilppua
(suolaa)
 
Huuhtele yrtit ja anna niiden kuivua kokonaan puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Valmista majoneesi ohjeen mukaan. Mittaa majoneesi kulhoon ja lisää ketsuppi sen sekaan. Kokoa tuoreet yrtit pinoon käteesi ja kääri ne kokoon sikariksi. Silppua yrtit hienon hienoksi leikkuulaudalla ja lisää ne majoneesin sekaan. Kuori piparjuuri ja raasta se hienon hienosti. Lisää raastettu piparjuuri majoneesiin sinapinsiemenien, vasta rouhitun mustan pippurin ja kokonaisten sinapinsiemenien kanssa. Sekoita kastike ja tarskiat sen suolaisuus ja lisää siihen suolaa jos se sitä mielsetäsi vaatii. Peitä se tiivisti muovilla ja anna sen tekeytyä jääkaapissa tunnin tai pari ennen sen käyttöä. Tarjoile Russian dressingiä pastramivoilevällä suolakurkun, coleslawin ja pikaetikkakurkkujen kera.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...