29. syyskuuta 2012

Mangoa oreganonkukilla
Vadelmaliköörissä marinoitua tuoretta mangoa ja kauden viimeisiä tuoreita vadelmia tonkanpavuilla maustetussa suklaakastikkeessa oreganon kukinnoilla viimeisteltynä
Mangon hivenen pihkainen maku sointuu kivasti yhteen oreganona kanssa, ja oreganon makua on sen kukinnoissa jotenkin tiivistettynä, oregano korostaa myös tonkanpavulla maustettua suklaakastiketta. 

Vadelmaliköörillä maustettu
Parasta tästä mangoista ja vadelmista valmistetusta jälkiruoasta tulee kun käytät tuoreita vadelmia joita vielä on toistaiseksi saatavana mutta myös pakastetut käyvät, kunhan vaan annat vadelmien hieman sulaa vadelmaliköörissä ennen mangon lisäämistä ja annosten kokoamista. Mangon suhteen on myönnettävä etten koskaan ole käyttänyt pakastettua mangoa, mutta sen voin kuitenkin sanoa että säilykemango ei tähän sovi, varsinkin jos se on sokeriliemeen säilöttyä. 

Valmista suklaakastike ohjeen mukaan mutta jätä se maustamatta chilillä jollet siitä pidä ja mausta se vain tonkanpavulla. Tonkanpapu-uutteen reseptin löydät reseptistäni päärynäpiirakkaa ja lisää tonkanpavuista voit lukea reseptistäni luumuhillo. Tonkanpapujen tai tonkanpapu-uutteen puutteessa voit korvata sen pienen pienellä ripauksella neilikkaa ja teelusikallisella vaniljasokeria.

Kuorittua mangoa
Suklaakastikkeen sijaan tähän sopii myös vispikerma tai maustamaton jogurtti jos halut kevyemmän version. Kumpaakaan ei tarvitse maustaa vaniljalla koska tonkanpavulla on jo vaniljainen maku joka tulee kastikkeesta. 

Suklaakastikkeen reseptin löydät reseptistäni hovijälkiruoka ja voit valita haluatko lämpimän vai kylmän suklaakastikkeen sään mukaan.  Jos tarjoilet jälkiruokaa myös lapsille, tai aikuisille jotka jostain syystä eivät voi, tai halua nauttia alkoholia voit jättää vadelmaliköörin pois, tällöin vadelmien ja mangon ei tarvitse maustua ennen suklaakastikkeen päälle valuttamista.

Oreganon kukinnot huudellaan huolellisesti ja riivitään varsistaan jonka jälkeen se saavat kuivua kokonaan ennen niiden käyttöä annosten viimeistelyyn jottei annoksesta tule liian vetelää. Tällä reseptillä saat raikasta jälkiruokaa neljälle hengelle tuttuun tapaan.

Mangoa oreganonkukilla
2 mangoa
2 dl tuoreita vadelmia
1-2 rkl oreganon kukintoja
2-3 rkl vadelmalikööriä
n 2 dl suklaakastiketta

Valmista suklaakastike ohjeen mukaan. Halkaisi mango kiven kummaltakin puolelta ja kuori se. Kuutio mangon liha ja pane se kulhoon. Lisää tuoreet vadelmat ja vadelmalikööriä ja sekoita varovasti kaikki kulhossa keskenään. Anna mangon ja vadelmien maustua liköörissä noin viitisen minuuttia. Annostele mangot ja vadelmat annoslaseihin ja valuta suklaakastiketta päälle. Viimeistele annokset oreganonkukinnoilla ja tarjoile annokset oitis.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...