5. elokuuta 2010

Makaronilaatikko aikuiseen makuun


Makaronilaatikko uudistettuna aikuiseenpaan makuun. Perinteistä makaronilaatikkoa mutta juustolla gratinoitua ja tulisella chilillä maustettuna.

Meillä syödään varsin harvoin makaroonilaatikkoa vaikka makaronilaatikko on varsin helppoa ruokaa valmistaa. Syömme sitä pari, korkeintaa kolme kertaa vuodessa ja tämä on niitä harvoja ruokia joihin yleensä käytämme ketsuppia juustolla kuorrutetun uunilenkin lisäksi ja joskus on tylsää yödä aina samaa vanhaa, joten mietin miten voisin päivittää sen ja keksin siksi tämän hieman enemmän maustetun ja aikuiseen makuun sopivamman version siitä. 

Periaatteessa samalla reseptillä voit valmistaa vanhan lapsillekin sopivan makaroonilaatikon, kunhan vain maustat sen miedommin. Jauheliha maustetaan sekä valkosipulilla että chilillä, ja se kuorrutetaan kypsytetyllä juustolla, kuten esimerkiksi vanhalla Goudalla. Makaronin sijasta käytetään kierrepastaa (Fusilli) ja vanhasta makaronilaatikosta onkin saatu aivan uusi ja maukkaampi versio. Tällä reseptillä ruokit noin 4-6 henkeä, vähän riippuen miten nälkäisiä he ovat ja jos tarjoilet salaattia sen lisäksi. Jos haluat perinteistä ketsuppia voit kokeilla reseptiäni mausteinen ketsuppi tai vaihtoehtoisesti tomaattihyytelö, joka myös sopii aikuisille.


Makaronilaatikko

400 g naudan jauhelihaa
1 iso sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
1-2 tl chilitahnaa
suolaa
valkopippuria
mustaa pippuria
400 g kierrepastaa
2 kananmunaa
3 dl maitoa
juustoraastetta
oliiviöljyä paistamiseen
Keitä Fusillit suolatussa vedessä. Lisää pasta vasta kiehuvaan veteen ja tarkista pastan paketista kauanko niiden pitää kiehua. Pilko sipuli pieneksi ja ruskista paistinpannulla tilkassa oliiviöljyä. Lisää jauheliha sipulien sekaan pannuun ja ruskista. Hienonna valkosipuli ja lisää se pannulle chilin kanssa kun liha alkaa olla ruskistunutta. Anna mausteiden lämmitä ja sekoita jauheliha hyvin. Mausta suolalla ja mustalla pippurilla. Lisää sekaan tilkka vettä jotta pannusta irtoaa kaikki maku ja keitä kokoon niin paljon kuin voit ilman että liha palaa pohjaan kiinni.Voitele uunivuoka oliiviöljyllä ja kaada puolet pastasta pohjalle. Lisää pastan päälle kaikki jauheliha jonka päälle kaadat lopun pastan. Riko kulhoon munat ja kaada päälle maito ja sekoita ne vispilällä. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Pastan on aika mautonta joten kannatta maustaa kunnolla, sitä kuitenkaan liioittelematta. Raasta juusto ja ripottele se makaronilaatikon pinnalle. Paista uunissa noin 45 minuuttia tunti 200 asteessa. Tarkasta noin puolen tunnin paistoajan jälkeen miten laatikko voi. Jos laatikko alkaa saada likaa väriä ja siinä edelleen on nestettä, peitä vuoka alumiinifoliolla kunnes kaikki neste on imeytynyt pastaan. Tarjoile raikkaan salaatin ja uunissa paahdettujen kirsikkatomaattien kanssa ketsupin sijaan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...