10. elokuuta 2010

Peach Ice tea


Persikkainen jäätee, ihana ja  virkistävä persikalla maustettu jäätee. Herkullinen janon sammuttaja kesähelteillä.

Anglosaksisissa maissa juodaan paljon enemmän jää teetä kuin meillä täällä Suomessa. Itse olen aina pitänyt persikan makuisesta jääteestä ja Suomessa kaupasta löytyy sitä valmiiksi sekoitettuna, olen vain niin laiska kantamaan turhaa vettä kotiin joten mukavuussyistä suosin mehutiivisteitä. Jokin vuosi sitten kaupoista vielä löytyi persikan makuista Fun Light jääteetä jota valitettavasti ei ole enää saatavilla. Olen kuitenkin siitä lähtien yrittänyt saada aikaiseksi samaa makua, paljon hedelmäistä persikkaa ja vain häivähdys teetä ja paljon makeata. Kaupoissa on onneksi satavilla Robinsonin persikka mehutiivistettä jota nykyään käytän jääteessäni ja maku on niin lähellä kuin vain mahdollista jollei jopa täydellinen. 

Persikkamehua ja teetä

Robinsonin persikka mehutiivistettä löytyy nykyään sekä tavallisena sokeroituna että makeutusaineella makeutetulla, joten voit itse päättää kumpaa käytät. Teestä tulee hieman sameaa mutta se on ihanaa janon sammuttamiseen, maultaan hedelmäistä ja hyvin mehukasta. Teen tekemistä helpottaa tee pussin käyttö, mutta voihan teen lehdet siivilöidä pois jollei pusseja löydy kotoa. Teen ei kuitenkaan kannata antaa vetäytyä liian kauan ettei siihen tule liian karvasta makua. Ihan tavallinen maustamaton musta tee sopii mainiosti, jollet mieluummin halua käyttää Earl Grey teetä.

Persikkajäätee

1 teepussi
persikkamehua
jäitä

Keitä vettä ja kaada kannuun jossa haudutat teen. Poista teepussi kun tee on hautunut noin viitisen minuuttia ja anna teen jäähtyä. Kun tee on kylmää lisää siihen mehutiivistettä ja lisää vettä makusi mukaan. Tarjoile jääkylmänä isoista laseista täynnä jäätä. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...