16. elokuuta 2010

Uunissa paistettu porsaanfilee punajuurikastikkeella


Possunfileetä punaisella valkoviinikastikkeella. Kokonaisena hitaasi uunissa paahdettua porsaan sisäfileetä ja mausteista punajuurella valkoviinikastiketta.

Kokonaisena uunissa paistettu filee ei ole vaikeaa tehdä itse, se hoituu itse uunissa, vain kastikkeen tekeminen kestää hiukan aikaa. Punajuurta ei käytetä lähes niin paljon kuin voisi, se on tavallaan hieman unohdettu ruoka-aine jota usein käytetään vain etikka punajuurien muodossa lisukkeena, mutta tässä olen käyttänyt sitä kastikkeessa, josta tulee kivan punaista.

Uunissa paistettu porsaanfilee punajuurikastikkeella
porsaan ulkofileetä
 voita ja tai oliiviöljyä
suolaa
mustaa pippuria

Punainen kastike:
pari punajuurta
pieni sipuli
pari valkosipulin kynttä
laakerinlehti
pari oksaa timjamia
loraus valkoviiniä


Hiero huoneenlämpöiseen lihaan suolaa ja pippuria. Ruskista liha joka puolelta voi- ja öljy-seoksessa kuumalla pannulla. Siirrä liha öljyttyyn uunivuokaa johon lisäät hyvin pestyt punajuuret ja kuoritut sipulit lohkottuina, valkosipulin kynnet kuorineen kaikkineen, timjamin oksat ja laakerinlehden. Paista uunissa 45 minuuttia joka kiloa kohden 175 asteessa, tai paistinmittarin lukeman mukaan kunnes liha on 85 astetta sisältä. Anna lihan levähtää hetki ennen kuin leikkaat sen. Valuta paistinesteet ja mausteet siivilän läpi kattilaan. Soseuta nesteen sekaan hieman vihanneksia siivilän läpi niin kastiketta ei tarvitse suurustaa. Lisää kastikkeen sekaan loraus valkoviiniä ja keitä kokoon. Lisää viimeiseksi pieniä voipaloja jotka annat sulaa kastikkeeseen vispatessa. Älä enään lämmitä kastiketta tässä vaiheessa. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Leikkaa filee noin sentin paksuiksi viipaleiksi ja tarjoa valkosipuliperunoiden, kastikkeen ja salaatin kanssa, tai kokeile sitä uunissa paahdetun kurpitsan kanssa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...