19. elokuuta 2010

Fenkoli-paprikalisuke


Arjen nopea lisuke paprikasta ja fenkolista. Punaista tuoretta paprikaa, anikselle tuoksunaa fenkolia ja sipulia. Oivallinen yhdistelmä lisukkeeseen lihalle tai kanalle.

Ei tarvitse aina syödä perunaa ruoan lisukkeena, on monta nopeaa lisuketta jotka ovat aivan yhtä maukkaita ja tässä nopea fenkolipaprikahöystö lihan tai kalan lisukkeeksi. Fenkolissa on kiva hieman lakritsimainen maku, joka sopii hyvin paistetun sipulin makeuden kanssa.

Fenkoli ja paprikalisuke
1 fenkoli
1 sipuli
1 punainen paprika
suolaa
pippuria
1 valkosipulin kynsi
oliiviöljyä paistamiseen

Pese paprika ja poista siemenkota. Kuori sipuli ja leikkaa samoin kuten paprikakin ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa fenkoli kahtia pituus suunnasta. Poista suurin osa kovasta kannasta ja suikaloi fenkolin sekä vihreät että valkoiset osat samoin kuten muut vihannekset. Jos fenkolissa on vihertäviä tillin tapaisia oksia, voit säästää ne ruoan koristeluun. Kuumenna wokkipannu ja kaada pannuun oliiviöljyä kun se on kuuma. Lisää chiliä ja paista vihannekset nopeasti rapeiksi sekoittaen vihanneksia. Juuri ennen kuin vihannekset ovat valmiita lisää hienonnettu valkosipuli ja sekoita se sekaan, anna paistua vähän aikaa muttei liian kauan ettei valkosipuli pala. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile lihan tai kalan lisukkeena.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...